Depremde ortaya çıkan acı gerçek! Binalarda deniz kumu kullanılmış

Tüm Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından Kocaeli’den Hatay’a arama kurtarma çalışmalarına katılmak için giden inşaat işiyle uğraşan gönüllüler, yıkılarak enkaza dönüşen binaların yapımında deniz kumu kullanıldığını tespit etti.

Son Güncelleme:

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 10 ilde büyük bir yıkıma sebep oldu. Depremlerin ardından yaraları sarabilmek ve arama kurtarma çalışmalarına katılabilmek için tüm Türkiye seferber oldu.

Kocaeli’den inşaat işiyle uğraşan ve arama kurtarma çalışmaları için Hatay’a giden gönüllüler, 5 kişiyi enkaz altından canlı olarak çıkardı. Gönüllüler, normalde 2-3 saatte delinmesi gereken betonların, 10 dakika içerisinde açıldığını fark etti. Bunun üzerine ekipler, çalışma yürüttükleri 4 enkazın dördünün yapımında da deniz kumu kullanıldığını tespit etti.

Kaynak: İHA

Antalya'da 3 noktada birden hortum çıktı, tatilciler keyfine devam etti Küresel ısınma kangalları sararttı Osmaniye'de sahte bal operasyonu: Ele geçirilen miktar dudak uçuklattı Sünnet düğününde drift pahalıya patladı Karadeniz'de fırtına riski: Oruç Reis de limana çekildi 24 saate iki mevsim sığdı: İstanbul'da sıra dışı sonbahar