Çürümemesi için bu şekilde saklamak gerekiyormuş! Bir tutam ekleyince bile soğan ve sarımsakları aylarca taze tutuyor
Yemeklere elenmeleri ile kendilerine has tatlarını katan soğan ve sarımsaklar aynı zamanda oldukça faydalıdır. Ancak soğan ve sarımsak saklarken yapılan bazı hatalar soğan ve sarımsak saklarken kısa sürede bozulmasına neden oluyor
Son Güncelleme:
Türk mutfak kültüründe yeri önemli gıdalar olan sarımsak ve soğan sıklıkla tüketilir. Yemeklere kendilerine has tatları katan soğan ve sarımsaklar sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Doğal antibiyotik sarımsak ve antioksidan zengini soğanın saklanması aşamasında yapılan bir hata ise sağlıklı yapısından faydalanmayı imkansız hale getiriyor.
Soğan ve sarımsağın yanlış şekilde saklanması kısa süre içerisinde bozulmaya başlamasına yol açıyor. Sarımsak ve soğanların sağlıklı yapısına zarar veren bozuma sürecini geciktirmek ve aylarca taze soğan sarımsak tüketmek için bazı önlemler alabilirsiniz. İşte doğal yöntemler ile sarımsak ve soğan saklamanın püf noktası: