Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Bingöl depreminin bilançosu ve yaralıların durumuna ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 18 yaralıdan 12'sinin taburcu edildiğini bildirdi. Oktay, Elmalı, Kaynarpınar ve Erzurum Çat'taki bilançoyu da açıkladı.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karlıova depreminde en fazla hasarın oluştuğu yerlerden olan Yedisu ilçesine bağlı Elmalı köyünü ziyaret etti. Oktay, temaslarının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

YARALILARIN DURUMU

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Bir kaybımız, 18 yaralımız var. Bir çocuğumuz var Musa, Elazığ Fırat Üniversitesi'nde, 5 kişi Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi oluyor, geri kalanlar da taburcu edildi." diye konuştu. 

DEPREMİN BİLANÇOSU 

Oktay açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Elmalı'da 8 ağır hasarlı, 25 de yıkık konutumuz, 36 ağır hasarlı, 2'de yıkılmış hayvan barınağımız, Dinarbey'de de 2 okulumuz ve lojman ile 17 konutumuz ağır hasarlı, bir yıkık bina, 15 de hayvan barınağı var. Kaynarpınar köyümüzde bir karakol binamızın bazı kulelerinde hasar mevcut, toplam 10 konutumuz var ağır hasarlı, Erzurum Çat ilçesinde de 6 yıkılmış bina var."

"KENDİMİZE MEZAR YAPMAYALIM"

Bölgenin deprem bölgesi olduğunu belirten Oktay "Deprem öldürmez, binalar öldürür, diye bir ilkemiz var. Herkes binasını, konutunu, hayvan barınağını yaparken buna Allah rızası için dikkat etsin. Kendimize mezar yapmayalım." dedi.

ERDOĞAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşen Oktay, depreme ilişkin son durum ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Oktay'ın telefonundan depremzedelerle görüşen Erdoğan, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Vatandaşlar da "Allah razı olsun Cumhurbaşkanım." diye konuştu. 

Oktay da tüm çalışmaları yaptıklarını belirterek, "En geç 3 gün içerisinde tüm hasar tespit çalışmaları tamamlanacak ve yaralar sarılacak." dedi.

Sonraki Haber