Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan savunma sanayii mesajı: Beka meselesidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güney sınırımızda teröristan kurulmasına izin vermedik. Bu topraklarda huzur ve güven içinde olmak istiyorsak, güçlü bir orduya ve savunma sanayiine sahip olmalıyız. Füze sistemlerine sahip olmak beka meselesidir" açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Sakarya'daki mitinginde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, "Teröristleri mağaralarında yok ettik. Güney sınırımızda teröristan kurulmasına izin vermedik. Bu topraklarda huzur ve güven içinde olmak istiyorsak, güçlü bir orduya ve savunma sanayiine sahip olmalıyız. Füze sistemlerine sahip olmak beka meselesidir" açıklamasında bulundu" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

"Karşımızdaki ittifakın bugünkü durumunu gördükçe Türkiye'nin verilmiş sadakası varmış diyoruz. Kritik cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Sakarya'mız yine destan yazdı. Yüzde 65'er oy oranı ile bize destek olan kardeşlerimin her birine şükranlarımı özellikle sunuyorum. Şu anda meydanda 60 bin kişi var. Zaten Sakarya'ya da bu yakışır. Bizim Sakarya ile aramızdaki muhabbeti ancak gönül gözü ile bakanlar görebilir. Bir dönem bizimle birlikte olup da yolunu kaybedenlerin aksine Sakarya hep bizimle oldu. Muhalefetin oyunlarına da hiç gelmedi.

Ülkenin ikinci büyük partisi kendi içinde saç saça baş başa kavga ediyor. Cumhurbaşkanı adayı diye karşımıza çıkardıkları genel başkanlarını çiğneyip geçtiler. Cumhurbaşkanı yardımcısı diye dolaştırdıkları isimlerin ise yarın ne olacakları belli değil. Aday belirleme sürecindeki kirli pazarlıklar ve vahim iddialarla öyle bir haldeler ki ülke batsa, kıyamet kopsa umurlarında değil. Kendi çıkarlarından, şahsi kariyerlerinden başka hiçbir şeyi gözleri görmüyor. Aslında bunlar tek parti devrinden beri hep böyleydiler. 

TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

Terör örgütü on binlerce insanımızı katlederek bizden kopardı. Çektiğimiz acıların haddi hesabı yok ama hamdolsun bu cennet vatanı işgalcilere, hainlere, teröristlere teslim etmedik. Bunları Cudi'de gömdük, Tendürek'te gömdük, Gabar'da gömdük. Artık içeride terör örgütleri kalmadı, hepsi de terk ettiler. Güney sınırımızda bir teröristan kurmaya teşebbüs ettiler. Sınır ötesi harekatlarla bunu da yırtıp attık. İHA'larımızla SİHA'larımızla, AKINCI'larımızla bunları yok ettik. Bunları o mağaralarda yok ettik. Şimdi en son olarak ortaya hangi uçağımızı çıkardık. Şimdi de KAAN'ımızı çıkardık. KAAN'la beraber gökyüzü ile buluştuk. Nerede bir terörist varsa buluyoruz, başını eziyoruz. Son teröristi etkisiz hale getirene kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz.

Barış ve huzur istiyorsan, savaşa hazır olmalısın. Türkiye olarak bu topraklarda huzur içinde yaşamak istiyorsak güçlü bir orduya, güçlü bir savunma sanayiine sahip olacağız. Denizde, karada, havada sahip olacağız. Başka ülkeler için bunlar bir tercih olabilir ama Türkiye için her alanda güçlü olmak bir mecburiyettir. Aksi takdirde bizi düşmanlarımıza karşı ne uluslararası hukuk ne mensup olduğumuz ittifaklar koruyabilir ne de BM koruyabilir. Bizi düşmanlarımıza karşı koruyacak olan tek şey kendi gücümüzdür. Diğer türlü bize bu coğrafyada nefes bile aldırmazlar. 

Karabağ işgal altında kaldı, Hocalı ve pek çok katliam yapıldı kimse harekete geçmedi. Suriye'de insanlar vahşice öldürüldü, kimse adım atmadı. Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 30 bin masum Filistinli şehit edildi. 70 binden fazla sivil yaralandı. Ne Batılı güçler ne de BMGK işe yarar bir çaba göstermedi. 140 gündür İsrail'in insanlık suçlarını sadece seyrediyorlar. Yarın bizim başımıza da bir felaket gelse manzara bundan farklı olmayacaktır. Aslında bunu da yaşadık. Suriye'den DEAŞ ve PKK tehdidi yoğunlaştığında müttefik dediklerimiz hava savunma sistemlerini söküp götürdüler. Araç gereci, mühimmatı vermediler. Tabanca almamıza dahi engel oldular. 

Savunma sanayii projelerini hayata geçirmemiş olsaydık bugün nasıl bir durumda olurduk düşünmek bile istemiyorum."

Sonraki Haber