Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi kritik açıklamalarda bulundu. "Terör konusunda asla taviz veremeyiz, tehdit altında olan ülkemdir, kimseden izin alacak değiliz." diyen Erdoğan, merakla beklenen EYT konusuna da açıklık getirdi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesinde kritik açıklamalar yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"TÜRKİYE ÖZELLİKLE AFET YÖNETİMİ VE AFET SONRASI YARALARIN SARILMASINDA DÜNYADA ÖRNEK GÖSTERİLEN ÜLKE HALİNE GELMİŞTİR"

- İlişkilerimizi güçlendirmeye yönelik çalışmalarımızda mevcut bölgesel, küresel gelişmelerin sunduğu imkanları da göz önünde bulunduruyoruz. Enerji, ulaştırma ve ticari konular zirvemizin ana gündem maddelerini teşkil edecektir. İlişkilerimizin ahdi zeminini kuvvetlendirmek üzere muhtelif anlaşma metinlerini imzalayacağız. Enerji, ulaştırma, ticaret, ekonomi, bilim ve kültür alanlarından sorumlu kurumlarımız arasında etkin işbirliği mekanizmalarını desteklemiş olacağız.

- Maksadımız sadece 3 ülke halkı için değil, kardeş Türk devletleri ve bölgemiz için daha müreffeh ve güvenli gelecek inşa etmektir. Başta Türk Devletleri Teşkilatlarımız olmak üzere çok taraflı işbirliğini güçlendirilmesi hedeflerimiz arasındadır. 21. Yüzyılın bir Türk Asrı olabilmesi için çalışmaya, dayanışmaya, kardeşlerimizi her alanda perçinlemeye inşallah devam edeceğiz. Çevremizde güvenlik ve barış kuşağı oluşturmanın adımlarını atarken, Türkiye özellikle afet yönetimi ve afet sonrası yaraların sarılmasında dünyada örnek gösterilen ülke haline gelmiştir.

"ANTALYA'DAKİ SEL SONRASINDA DA BÜTÜN İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK"

- Son Düzce depreminde vatandaşımıza "Devlet nerede?" sorusunu sordurmamışsak, Antalya'daki sel sonrasında da bütün imkanlarımızı seferber ettik. İçişleri, Tarım ve Orman, Kültür ve Turizm Bakanlarımız hemen bölgeye intikal ettiler. Bakanlarımız bölgede yürütülen faaliyetlerin koordinasyonu ile bizzat ilgileniyor. Toplam 13 bin 200 dekar tarım arazisi ve seralarda zarar meydana gelmiştir. Ayrıca konut iş yeri ve araçlarla ilgili zarar tespit ve temizlik çalışmaları devam ediyor. Toplam 1804 personel, 395 araç ve iş makinesi görev yapmaktadır. Afet bölgesinde "genel hayata etkili afet bölgesi" kararı alınmıştır. SGK ve vergi borçları ertelenmiştir. Topalda 100 milyon lirayı aşkın bir destek bölgeye gönderilmiştir. KOSGEB'den 250 bin liraya kadar faizsiz acil destek kredisi imkanı sağlanmıştır. 

- Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan üçlü zirvesinin ülkemiz, bölgelerimize ve Türk dünyasına hayırlı olmasını diliyorum.

- Avaza zirvesi zaten ağırlıklı olarak bu doğalgaz konusundaki adımları atmaya yöneliktir. Bunun için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanım da şu anda zirvede bizimle beraber olacak. Oradaki görüşmeleri yapacağız. Bir diğer tarafta da İlham Bey'in olması, süreç için önem arz ediyor. Temennim odur ki Türkmen gazını ülkemize Hazar üzerinden getirelim. 

"TERÖR TEHDİDİ ALTINDA OLAN ÜLKEMDİR, KİMSEDEN İZİN ALACAK DEĞİLİZ"

- Bu işin adresi, tarihi verilmez. Soçi mutabakatında Sayın Putin ile vardığımız hedefler belli, kendisine tekrar hatırlattım. Hedefimiz özellikle sınırdan güneye 30 km derinlikte bir hedefimiz var. Zira buralardan ülkemiz sürekli olarak maalesef teröristlerin tehdidi altında kalıyor. Bunlara karşı sessiz kalmamız mümkün değil. Pençe-Kilitte attığımız adımlar neyse, Suriye'nin kuzeyinde topraklarımıza yapılan saldırılara sessiz kamamız mümkün değil. Uyarıyoruz, hatırlatıyoruz. Dost Rusya ile birlikte beraber karar ve belki de uygulamayı yapma noktasında da kendisinden destek istedik. Bu konuda asla taviz veremeyiz, terör tehdidi altında olan ülkemdir, kimseden izin alacak değiliz.

"2023'E MASAMIZDAN EYT'Yİ KALDIRARAK GİRMİŞ OLACAĞIZ"

- EYT konusunda bu ayın sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. ilgili bakan arkadaşlarım çalışmaları sürdürüyor. 2023'e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız, olay bu. Devlet Bey ile etraflıca birçok konuyu görüştük. Şu bir gerçek, ikimizin oyu parlamentoda Anayasa değişikliğine yeterli değil. Gerek başörtüsü, gerek aile konusu, bu konularda Anayasa değişikliği hususunda diğer partilerin destek vermesi işimizi kolay kılacaktır. Onun için grubumuz bu çalışmaları Cumhur İttifakı ile beraber yürütüyor. Temennimiz odur ki, diğer partilerin desteğiyle bu Anayasa değişikliğini yapacak sayıya ulaşalım. 

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber