Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir mitinginde açıklamalar: "Bu millet sana 'yürü Kemal' demeyecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir mitinginde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "Her dönemde bir maske ile ayağımıza dolanan eski Türkiye hayaleti bu defa 9'lu masa olarak arzı endam eyledi. Bu millet sana 'yürü Kemal' demeyecek" dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir mitinginde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "Bugün de karşımıza birileri çıktı. Her dönemde bir maske ile ayağımıza dolanan eski Türkiye hayaleti bu defa 9'lu masa olarak arzı endam eyledi. Belediye başkanları var, PKK'nın parlamentodaki uzantısı var mı? Daha önce de 6 vardı zaten. Bu masadan ne çıkar? Bay bay Kemal bulduğu herkese bir Cumhurbaşkanı Yardımcılığı hediye etti, böyle devlet yönetilir mi? Bu millet sana 'yürü Kemal' demeyecek. İki haftamız var çalışıyoruz ve bunları sandığa gömüyoruz" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

Efeleri ile efsaneleriyle Çaka Bey'den Mustafa Kemal'e gazileri, yiğitleri, şehitleriyle maruf İzmir'in tüm mahallelerindeki kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum. Birkaç gündür doktor tavsiyesi ile şehir programlarına katılamamıştım fakat bugün Ankara'dan canlı bağlantı ile iştirak ettiğimiz programlar oldu, öğle üzeri İstanbul'da TEKNOFEST'te gençlerimizle buluşarak programlarımıza geri döndük. Yeşilköy'de bugün 360 bin kişiyle bir aradaydık. Gençlik kiminle nerede nasıl yürüyeceğini gayet iyi biliyordu. Ardından da soluğu İzmir'de aldık. 

Biz 21 yıldır ülkemizi Dadaloğlu'dan aldığımız ilhamla yürüyerek bu günlere geldik. Vesayetin tehditlerinden korkmadık. Terör örgütlerinin saldırılarından ürkmedik. Terör örgütleri ile parlamento içinde bay bay Kemal gibi, onların uzantıları ile görüşmeler yapmadık. Kandil'in parlamentodaki temsilcileri ile parlamento içinde, kapalı kapılar altında acaba bay bay Kemal ne görüştün, şunu bir açıklasana? İzmir'e böyle birisi yakışıyor mu? Öyleyse bu seçim, 14 Mayıs bay bay Kemal'i uğurlama seçimi olmalı. Bunu yapmaya hazır mıyız? Kalan iki haftada durmak yok, yola devam mı? Ben bu muhteşem katılım görünce size inanıyorum. İzmir kararını vermiş.

Gereğini yapacağına da inanıyorum. Zira konuşuyor, sürekli bir şeyler söylüyor. Diyor ki, İzmir daha iyisine layık. Öyle demiyor mu? Doğru, peki İzmir'in büyükşehir belediyesi sende. Her yağmurda İzmir ne hale geliyor. Öyle değil mi? Peki, İzmir'e AK Parti iktidarının getirdikleri ortadayken böyle nankörlük olur mu? Biz İstanbul'dan İzmir'e kaç saatte geliyorduk? 7.5 saatte. Şimdi 3 saat 15 dakika. Hatta şurada Manisa - İzmir arası o geçitler neydi? Açtık mı yolları, oradan artık rahatlıkla Manisa - İzmir arasını açtık mı? Bütün bu yolları açan biziz. Daha göreve geldik ilk işimiz dedik ki İzmir'e bu havalimanı olmaz. Menderes Havalimanı'nı İzmir'e kim yaptı? Bay bay Kemal sen neredeydin ya, bunu biz yaptık? Kaderin üstündeki kadere teslim olarak daima yolumuza devam ettik.

"ESKİ TÜRKİYE HAYALETİ 9'LU MASA OLARAK ARZIENDAM EYLEDİ"

Dün Hasan Tahsin'in tabanca ile yürüttüğü mücadele bugün KIZILELMA ile ATAK'la, Altay'la, AKINCI ile devam ediyor. Son hafta TCG Anadolu Alsancak Limanı'na geliyor. Gezmeyi ihmal etmeyin. Her zaman bu fırsatı yakalayamazsınız. Son haftayı buraya ayırdık, dedik ki finali burada yapalım. Kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir şimdi de Türkiye Yüzyılı'na hazırlanıyor. Türkiye Yüzyılı'nı kimler kuracak? Siz, siz. Gençler, ona göre, Türkiye Yüzyılı'nı kurmaya hazırlanın. Türkiye Yüzyılı'nın şafağının sökmek üzere olduğu dönemde bir kez daha kendimizi milletimizin teftişine ve takdirine teslim ediyoruz. Bugün de karşımıza birileri çıktı. Her dönemde bir maske ile ayağımıza dolanan eski Türkiye hayaleti bu defa 9'lu masa olarak arzı endam eyledi. Belediye başkanları var, PKK'nın parlamentodaki uzantısı var mı? Daha önce de 6 vardı zaten. Bu masadan ne çıkar? Bay bay Kemal bulduğu herkese bir Cumhurbaşkanı Yardımcılığı hediye etti, böyle devlet yönetilir mi? Bu millet sana 'yürü Kemal' demeyecek. İki haftamız var çalışıyoruz ve bunları sandığa gömüyoruz. 

"BU MİLLETTEN LGBT'Cİ ÇIKMAZ"

Biri tefecilerden 300 milyar dolar buldum, hemen getireceğim diyor. Bay bay Kemal bıktık senin şu yalanlarından. Bulduysan parayı al gel. Sen getir, eğer Merkez Bankası'na vereceksen ver. Diğer bankalara vereceksen diğer bankalara ver ama yalan söyleme. Çünkü bunlar esrar, eroin kaçakçısı. Onlardan aldıkları parayı güya buraya getirecekmiş. Hayatı yalan. Biri tüm teröristlerin cezaevinden çıkartacağım, kamuda onları göreve getireceğim diyor, öteki havaya bakıp ıslık çalıyor. Biri savunma sanayii projelerini askıya alacağım diyor. Biri ne diyor, LGBT'nin başımızın üstünde yeri var diyor, öteki ben bunlarla nasıl bir araya gelirim diyor. Bu milletin aile kurumu sağlamdır, sağlam. Bu milletten LGBT'ci çıkmaz. Biz aile kurumumuzu lekeletmeyiz. Dimdik, adam gibi adam, bizim ailelerimiz böyle. Kardeşlerim, böylesine çarpık çurpuk bir masa olur mu? Siz ne ayaksınız ya? Milletimiz 14 Mayıs'ta bunların ne ayak olduğunu hatırlatacak. 

İzmir'den öyle bir ses verin ki, Ege'nin öteki ucuna kadar duymayan kalmasın. İzmir, 14 Mayıs'ta masanın her gün biraz daha karışan ayaklarına, kimin kim olduğunu gösteriyor muyuz? İzmir, 14 Mayıs'ta çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor muyuz? 

Teröristleri temizleyeceğiz. Biz öyle derken bay bay Kemal ne diyor, Selo'yu cezaevinden çıkaracakmış. 51 Kürt kardeşimi, Diyarbakır'da oradaki vatandaşları sokağa döküp ölümüne neden oldu mu? Şimdi Edirne Cezaevi'nde, 6'lı Masa ziyaret ediyor mu? Hatta bebek katli Apo'yu da çıkaracakmış. Öyleyse 14 Mayıs'ta bunlara gereken dersi vermemiz lazım. Biraz önce dedim ya, biz sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık diye, işte bu anlayışla ülkemizin 81 vilayetinin tamamını eşi benzeri görülmemiş yatırımlarla buluşturduk. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber