Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı

AK Parti Milletvekilleri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantı sonrası konuştu. Erdoğan "Şimdi yeni bir safhaya geçiyoruz. Ara hedefimiz, enflasyon ve fahiş fiyatla, gerileyen alım güçlerini eskisinin de üzerine çıkarmaktır." dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

2020 ve 2021 Ramazan aylarını salgın münasebetiyle kısıtlamaların gölgesinde geçirmiştik. Bu ramazan ayında da maalesef Rusya-Ukrayna savaşının yol açtığı ekonomik insani trajedilerle girdik. İstihdam, üretim, ihracat gibi alanlarda gösterdiğimiz başarılarla küresel boyuttaki krizden ülkemizi ayırdık. Salgın tehdidini büyük ölçüde geride bıraktık, yakında kalan izlerini de sileceğiz

Dünyanın çok iyi imtihan veremediği salgın, ülkemizin kapasitesini görmemize neden oldu.

"SAVAŞ KÜRESEL DENGESİZLİĞİ ARTIRDI"

Küresel emtia fiyatlarının artışı ülkemize de yansıdı. Karadeniz'deki savaş da küresel dengesizliği artırdı. 

Fahiş fiyat artışları sadece bizim sorunumuz değil. Avrupa ülkelerinin çoğu bu durumla karşı karşıya. 

Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapma hedefinden geri adım atmadık, atmayacağız. 

Şimdi yeni bir safhaya geçiyoruz. Ara hedefimiz, enflasyon ve fahiş fiyatla, gerileyen alım güçlerini eskisinin de üzerine çıkarmaktır.

"VATANDAŞI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Rusya-Ukrayna krizinin küresel emtia fiyatlarına yansıması yeni olumsuzlukları beraberinde getirdi. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyecek bir yöntemle bu zor dönemden çıkacağız. 

TERÖRLE MÜCADELE

Ülkemizin ayağında pranga olan terörü bitirmek için adımlar attık. Terörü sınırlarımız içinde bitirme noktasına geldik. sınırlarımız ötesinde de kalıcı güvenlik koridoru oluşturduk.

2023 SEÇİMİ

"Hep birlikte çok çalışacağız, çok mücadele edeceğiz. Kazanmadık gönül bırakmayarak 2023 seçimlerinden zaferle çıkıp ülkemizi hak ettiği yere Allah'ın izniyle ulaştıracağız. Rusya ve Ukrayna savaşı başta olmak üzere dünyada ve bölgemizde yaşanan gelişmenin mesajlarını doğru anlamalı ve herkese anlatmalıyız."

"Ülkemizi 20 yıldır en ileri demokrasi, kalkınma seviyesine çıkarmaya çalışırken birkaç alanın üzerinde adeta titredik. Köylerinden ilçe ve il merkezlerine kadar ülkemizin her karışında izleri görülen geri kalmışlığın, altyapı eksikliğini ortadan kaldıracak yatırım seferberliğidir."

6 MUHALEFET LİDERİNE ELEŞTİRİ

"2023 seçimleri öyle bir seçim ki sokakta rastlaşsalar selam vermeyecek olmayanları aynı masada bir araya getirebileceklerdir. Aynısı Macaristan’da çıktı, bak orda da bir 6’lı çıktı. Koordinatörlerinin de kim olduğunu biliyorsunuz. Aynı hesap burada da devam ediyor. Adaylık meselesinde dışarıya renk vermeseler de arka planda saç saça baş başa kavga yaşandığı anlaşılıyor."

Kaynak: AA

Sonraki Haber