This browser does not support the video element.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzede öğrenciler için "ek kontenjan" müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting gerçekleştirdiği Adana'da "Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde bu öğrencilerimiz için genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız." açıklamasını yaptı.

Son Güncelleme:

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da canlı yayında açıklama yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Deprem bölgesinde 650 bin yeni konut yapacağız"

- Ben Adanalı işini bilir diyorum, inşallah haftaya pazar günü biz Ankara'dan balkon konuşması yaparken adana da buradan yapacak.

- Depremde yıkım yaşanan her ilimizi defalarca ziyaret etim. Enkazları tamamen kaldırdık 100 bin konteynerin kurulumunu tamamladık. 142 bin konut ve köy evinin inşa sürecini başlattık, 59 bininin temelini attık. Deprem bölgesinde 650 bin yeni konut yapacak, 310 binini de 1 yıl içinde teslim edeceğiz. Muhalefet kentsel dönüşümden anlamaz, kabul de etmez. Ama biz geleceğimize hazırlık yapıyoruz.

Öğrenciler için "kontenjan" açıklaması 

- Deprem bölgesindeki lise öğrencilerine bir müjde vermek istiyorum. Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde bu öğrencilerimiz için genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız. Bu öğrencilerimiz ülke genelindeki sıralamanın dışında kendi aralarındaki puan önceliğine ve tercih sırasına göre ayrılan ilave kontenjanlara yerleşebilecek. Ayrıca özel üniversitelerin tamamındaki her programda bu öğrenciler için birer kişilik yer tahsis edilecek. Toplamda 21 bin 560 öğrencimizin yaralanacağı bu kararla 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında yararlanabilecek. 

"Siz önce PKK ve FETÖ'ye sırtınızı nasıl dayadığınızın hesabını verin"

- Ülkemizde 21 yılda her şeyi değiştirdik, bir tek muhalefet kaldı. Yalan, iftira, tehdit, kaos tüccarlığı ile muhalefet yapılamayacağını bunlara bir türlü öğretemedik. Her seçim öncesi olduğu gibi 14 Mayıs öncesi de yine azdılar. Kibirleri arşa değmiş durumda. Makam mevki dağıtıyorlar. Siz önce PKK ve FETÖ'ye sırtınızı nasıl dayadığınızın hesabını verin. Siz önce kurduğunuz kumar masasına ülkenin hangi çıkarlarını sürdüğünüzü anlatın. Bu CHP, İYİ Parti, HDP LGBT'ci mi? AK Parti'ye, MHP'ye, Cumhur İttifakı'na LGBT sızabilir mi? Aradaki fark bu. Delikanlılık nasıl olur bilmiyorsanız gelin buraya Adanalı kardeşlerim size göstersin. 

"Bunlar her şeyiyle anarşist, bunların kendileri terörist"

- Bay Bay Kemal ne diyor, Selo'yu bırakacağız diyor. Diyarbakır'daki 51 Kürt kardeşimin ölümüne neden olan bu ahlaksızı nasıl bırakırsın ya? Hukuk devletinde böyle bir şey yok. Bunlar her şeyiyle anarşist, bunların kendileri terörist. Bizden ayrılanları artık saymıyorum. Onlar etkisiz eleman, sığıntı. 

- 15 Temmuz'da FETÖ'cüler beni ve ailemi öldürmeye geldiler. Üzerimizde savaş uçakları uçuyordu. Meğerse Bay Bay Kemal 1 buçuk saat önce gelmiş, haberim olsa ben de gelirdim diyor. Sen belediye başkanının yanına gittin, Erdoğan ve ailesi nasıl öldürülecek kahveni yudumlayarak onu izliyordun. Sen ne noktada ne biçim bir insansın ya? Seçimden sonra Bay Bay Kemal olarak siyasi hayatına veda edecek. 

- Adana'da son 21 yılda 126 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Adana'nın belediye başkanı ne yaptı? Biz 21 yıldır bu ülkede sadece eser ve siyaset hizmeti yaptık. Ülkemiz adına verdiğimiz mücadelede karşımıza çıkan engelleri aştık. Ülkemize eser vermekten milletimize hizmet etmekten alıkoymak isteyenlerin önümüze çıkardıkları engelleri sizlerle beraber aştık. Kimsenin ne bizi korkutup yolumuzdan döndürmesine ne de yaptığımız eser ve hizmetlerin önüne geçmesine izin vermedik.

Ayrıntılar geliyor... 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber