Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan birlik ve beraberlik mesajı: 85 milyon hep beraber kardeşçe yaşayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin amacına ulaşamayacağını belirterek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Erdoğan, "Bu topraklar üzerinde daha nice asırlar boyu Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni demeden 85 milyon hep beraber kardeşçe yaşayacağız. Terör örgütleri bizi maşa gibi kullanamayacak." dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'da TOKİ Konutları'nda 130 bininci konut anahtar teslimi, kura çekimi ve toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, İsrail'in dün gece saldırı düzenlediği İran'a geçmiş olsun dileğinde bulunarak, "Batılı güçler tarafından iyice şımartılan Siyonist İsrail hükümeti, bölgesel çatışmanın fitilini ateşlemeye çalışıyor." dedi.

Terör örgütlerinin amacına ulaşamayacağını vurgulayan Erdoğan, "Bu topraklar üzerinde daha nice asırlar boyu Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni demeden 85 milyon hep beraber kardeşçe yaşayacağız." şeklinde konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

 Hatay'ı alın dedik ve aldınız. Hatay 1 Nisan'da gerçek belediyecilikle tanıştı. Hatay'a olan şükran borcumuzu ödemek istiyorum. 31 Mart sürecinde en fazla örselenen, tartışma konusu yapılan şehirlerimizin başında Hatay geliyordu. Hataylı kardeşlerimiz depremin yaralarını sarmaya çalışırken birileri de kendi aralarında koltuk kapmaca oynuyordu. Cumhur İttifakı olarak Hataylı kardeşlerimizin çağrısına karşılık verdik. 31 Mart gecesi gözümüz kulağımız Hatay'da oldu.

Sizlere öyle bir belediye başkanı göndedik ki burası yeniden ayağa kalkacak. Büyükşehir belediyesiyle birlikte 8 ilçemizin emaneti emin ellere teslim edildi. Hatay halkına gönülden teşekkür ediyorum. 

"OY YOKSA HİZMETTE YOK DİYENLERDEN DEĞİLİZ"

31 Mart akşamı sandıkların kapanmasıyla seçim yarışı bitmiş, Hatay'a hizmet yarışı başlamıştır. Hatay bundan sonra belediyecilik hizmetlerinde parmakla gösterilecek.

Oy yoksa hizmette yok diyenlerden değiliz. Hataylı kardeşlerimizinm tamamına hizmet götürenlerden olacağız. Bizde ayrımcılık olmaz. Bizde aslolan milletimizin hayır duasını almaktır. Sizlere aşkla hizmet edeceğiz.

"TÜRKİYE, 6 ŞUBAT'TA ASRIN FELAKETİNİ YAŞADI"

6 Şubat depremlerinin vurduğu şehirleri yeniden imar etmek için durmadan çalışıyoruz. Seçim dönemlerinde bile bu önceliğimizi geri plana almadık. Türkiye, 6 Şubat'ta tam anlamıyla asrın felaketini yaşamıştır. Dünyanın 90 ülkesinden daha geniş alanı etkileyen bu depremler 11 ilimizde büyük yıkımlara yol açtı. Toprağın altında kalan canlarımızı hiçbir zaman unutmadık. Yaşadığımız acı çok büyük olsa da umudumuzu daima diri tuttuk.

"DEPREM BÖLGESİNDE EVİNE GİRMEYEN HİÇBİR HAK SAHİBİ KALMAYACAK"

Depremin hemen ardından 180 bin konutun yapımına başladık. 350 bin 430 konutun ihalesini gerçekleştirdik. 101 bin 254 tanesini teslim ettik. Bugün toplam 29 bin 311 yuvamızın kuralarını çekerek hak sahiplerine teslim ediyoruz. Yeni evlerinin depremzede kardeşlerimiz için hayırlı uğurlu olmasını diyorum. 2025 yılı sonunda 452 bin 958 konut, iş yeri ve ahırı teslim etmiş olacağız. Deprem bölgesinde evine girmeyen hiçbir hak sahibimiz kalmayacak. Biz meydanlarda verdiği sözü göreve gelince unutanlardan değiliz. Biz millete verdiği sözlere sadık bir yönetimiz. AFAD vasıtasıyla Hatay'a yaptığımız nakdi yardımlar 36 milyar 150 milyon liraya aştı. 

"TERÖR ÖRGÜTLERİ BİZİ MAŞA GİBİ KULLANAMAYACAK"

 Gelişmiş denilen ülkelerin daha küçük afetlerde nasıl zorlandığını görüyoruz. Biz yeniden daha güçlü Anadolu diyoruz, Türkiye Yüzyılı diyoruz. Bu iddialarımızın hiçbirinden vazgeçmeyeceğiz. Türkiye sadece tarihi, kültürüyle değil, hadiseleri okuyuş tarzıyla da çok güçlü bir devlettir. Bin düşünüyor bir söylüyoruz. Bir adım atmadan her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesaba katıyoruz. Kurulan tuzakları bozarak hedeflerimize yürüyeceğiz. Terörün olmadığı, şiddetin olmadığı, huzurun, demokrasinin ve kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye'yi mutlaka inşa edeceğiz. Ne kandan ve göz yaşından beslenen terör baronları ne gözlerini Hatay'a diken emperyalizmin uşakları Türkiye Yüzyılı ülkümüz ile aramıza giremez. Bu topraklar üzerinde daha nice asırlar boyu Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni demeden 85 milyon hep beraber kardeşçe yaşayacağız. Terör örgütleri bizi maşa gibi kullanamayacak. Ezeli ve ebedi kardeşliğimize pusu kuramayacaklar, aramıza nifak tohumları ekemeyecekler, kardeşliğimizi bozamayacaklar. 

İSRAİL' İN İRAN'A SALDIRISI

Dün gece İsrail saldırganlığının hedefi olan komşumuz İran'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Batılı güçler tarafından iyice şımartılan Siyonist İsrail hükümeti, bölgesel çatışmanın fitilini ateşlemeye çalışıyor. Allah'tan bunların kahrını bekliyoruz.

Sonraki Haber