Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akbelen tepkisi: "Çevreci görünümlü marjinaller"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından kameraların karşısına çıktı. "Tek gayesi ülkenin gelişmesine takoz koymak olanların hakikatle ilgilenmediğini çok iyi biliyoruz" diyen Erdoğan, bölgedeki eylemcilere "Çevreci görünümlü marjinaller" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından canlı yayında açıklama yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Kocaeli Derince Limanı mevkiinde meydana gelen patlama nedeniyle yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemiz için eser ve hizmet üretmeyi sürdürüyoruz.

Milletimize hizmetten başka hiçbir gaye gütmedik. İçinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, 'Zaman bizden yanadır' diyerek yolumuza devam ediyoruz. Türkiye asırlar sonra ilk defa küresel sistemin en üst ligine yükselme imkanı elde etmiştir. Hükümet olarak bu kutlu yürüyüşe liderlik edecek hazırlığa sahibiz. Devlet olarak bu hedefi gerçekleştirecek potansiyele fazlasıyla sahibiz. Yeter ki birliğimize beraberliğimize sıkı sıkıya sarılalım. Tüm kazançlarımızın altında birlik ve beraberlik olduğunun farkındayız. Ne zaman atağa kalksak, bin yıllık kardeşliğimize kast edildiğini görüyoruz. Gezi olaylarında 15 Temmuz hainliğine kadar birçok olayı akimete uğrattık. Milletimiz adım adım Türkiye Yüzyılı'na ilerlemiştir. Artık kimse bu oyunlara gelmiyor.

"Çevreci görünümlü marjinaller"

Bunun son örneklerinden biri Kemerköy Termik Santrali ile ilgili çalışmaları engelleme gayretleridir. Bu santral ülkemiz ekonomisine 1 milyar dolar katkı sağlıyordu. Özelleştirme sonrası verimi yüzde 50'den fazla verimliliği arttı. Ülkemizde yürütülen kampanyaları ağaç sevgisi veya çevre hassasiyetiyle izah edemeyeceğimiz bir gerçektir. Amacın üzüm yemek değil, bağcı dövmek olduğun ortaya koymaktadır. Kömür çıkarılacak alanda kesilecek ağaçların katbekat fazlası dikileceği ilgili kurumlar tarafından defalarca açıklanmıştır. 6 milyar 572 milyon fidanı Türkiye toprakla buluşturarak bu alanda kırılması bir rekora imza atmıştır. 2023 sonu için 30 milyon fidan daha dikerek bu rakamı 7 milyara çıkartmak hedefimizdir. Tek gayesi ülkenin gelişmesine takoz koymak olanın hakikatle ilgilenmediğini çok iyi biliyoruz. Çevreci görünümlü marjinallerle aldırmıyoruz, sadece işimizi yapıyor. Ana muhalefet liderine sesleniyorum. Muğla belediyesi sizin yönetiminizdeyken bugüne kadar ne kadar zeytin fidanı ya da ağaç diktiniz. Çıkın bir de bunların rakamını açıklayın. Bir tane ağaç diktik diyemezler. AK Parti iktidarı olarak milyonlar değil milyarlarca ağaç diktik. 

"Bu millet kimi nereye oturtacağını gayet iyi biliyor"

Seçimlerin üzerinden 72 gün geçmesine rağmen muhalefet cenahı sandıkta tecelli eden iradeyi halen kabullenmiyor. Her gün bir aday daha çıkıyor. Bitmeyecek sizin adaylarınız. Siz aday çıkarmaya devam edin. Bu millet kimi nereye oturtacağını gayet iyi biliyor. Türkiye'nin en büyük talihsizliği iş bilmez, vasıfsız bir muhalefete sahip olmasıdır. Biz projeler peşinde koşarken kendi bireysel hırsları için adeta birbirlerini gırtlaklayanların bencilliği unutulmayacaktır.

İnşallah 15 Ağustos tarihine kadar çadırlarda ve tesislerde kalan afetzedelerimizin tamamını konteynerlere taşımış olacağız.

"Sözümüzü yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın"

Bunca yıldır nasıl verdiğimiz her sözü tuttuysak, sözümüzü yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Tüm dünyayla birlikte olumsuz etkilerine bizim de maruz kaldığımız ekonomik zorlukları göz ardı etmiyoruz. Biz başkaları gibi şikayetleri karşısında millete parmak sallayanlardan asla olmadık. İnşallah hiçbir zaman da böyle olmayacağız. Bizim görevimiz milletimizin sesine kulak tıkamak değildir, görevimiz insanımızın eleştirdiği hususları en aza indirip onun övgüsüne mazhar olacak eser ve hizmetlerin sayısını çoğaltmaktır.

"Ülke genelinde 6,5 milyon konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz"

Ekonomik zorlukları göz ardı etmiyoruz. Dillendiren serzenişleri çok yakından takip ediyoruz. Bizim görevimiz insanımızın eleştirdiği hususları en aza indirip onun övgüsüne mazhar olacak eser ve hizmetleri çoğaltmaktır. Son 21 yılda bu hassasiyetimizden asla taviz vermedik. Yatırıma ve istihdama öncelik vererek, Türkiye'yi güçlendirdik. Milli gelirini 238 milyar dolardan 1 trilyon dolar sınırına getirdiğimiz bir Türkiye var. Tüm bunları 66 milyondan 86 milyon çıkan nüfusa rağmen gerçekleştirdik. Karşılaştığımız nice badireleri saymıyorum bile. Yeni gelen 20 milyon nüfusla birlikte eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye tüm alanlarda refahlarını yükseltecek bir alt yapı kurduk. Terörden asayişe her alanda güvenliği tesis ettik. Adaleti Türk milleti adına çalışan bir kurum haline getirdik. 11 milyon konut inşa ederek hem vatandaşlarımızı ev sahibi yaptık hem de depreme hazırlık yaptık. Ülke genelinde 6,5 milyon konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bunun 1,5 milyonunu İstanbul'da yapacağız.

Enflasyon mesajı

Enflasyon konusunda en büyük başarı bizim dönemimize aittir. Son 21 yılın enflasyon ortalaması yüzde 15'in altındadır. Bunu yüzde 6'lara kadar düşüren de biz olduk. Yükselene enflasyonu tek haneli rakamlara yine biz indireceğiz. 1970'lerde yüzde 34, 1980'lerde yüzde 44, 1990'larda yüzde 74 seviyelerinde olduğunu unutmamalıyız. Bu süreçte asla ödün vermediğimiz iki husus vardır. Biri istihdam biri de büyümedir. Türkiye Yüzyılını da bu anlayış üzerinden inşa ediyoruz. 

Ülkesinin kalkınması için emek veren herkese sesleniyorum. İnsanlar gibi devletlerin de hayatlarında dalgalanmalar, inişler çıkışlar olabilir. Hem içerde yaşanılan, hem de küresel krizlerin yol açtığı sıkıntıların hepsi de gelip geçicidir. Türkiye'nin potansiyeli geçmişle mukayese edemeyecek kadar büyüktür. Bu kritik dönemde hep birlikte yapmamız gereken şey milletin ortak geleceğini, çocuklarımızın geleceğini küçük menfaatlerimizin önüne koymaktır. Deprem bölgesi için 104 milyar dolara mı ihtiyaç var? Bu dediğimiz şekilde hareket edersek o parayı yeniden milli ekonomimize kazandırırız. Ayaklarımızın altındaki çakıl taşlarının bizim dikkatimizi önümüzdeki deryadan uzaklaştırmasına izin vermemeliyiz. Emin olun bunu başardığımızda önümüzdeki kimse duramaz. deprem tehdidi altındaki şehirlerimizi yeniden inşa etmemiz mi gerekiyor? Şayet omuz omuza verip bu yükü paylaşırsak bu sorundan da kurtulmuş oluruz. 

Bu sene İDEF 23'te Türk Savunma Sanayii'nin geldiğini noktayı gördük. İmzalanan projelerin hacmi 56,5 milyar dolardır. İDEF 23 kendi rekorunu kırmıştır.

Fındık alım fiyatları belirlendi

Fındık alım fiyatı Giresun için kg başına 84 lira, levant 82 lira 50 kuruş olarak belirlenmiştir. 

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber