This browser does not support the video element.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batılı ülkelerin halklarındaki uyanış bize umut veriyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Türk Talebe Birliği Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Batılı ülkelerin yönetimleri adeta İsrail'in esiri iken aynı ülkelerin halklarındaki uyanış ve itirazlar bize insanlık adına umut veriyor. İngiltere'de caddelerin halini görüyorsunuz" dedi.

Son Güncelleme:

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Türk Talebe Birliği Genel Kurulu'na katıldı. Erdoğan, "Batılı ülkelerin yönetimleri adeta İsrail'in esiri iken aynı ülkelerin halklarındaki uyanış ve itirazlar bize insanlık adına umut veriyor. İngiltere'de caddelerin halini görüyorsunuz. Fransa'da, Amerika'da dün Berlin'de görüyorsunuz" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Birliğimizin hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Görev alan, hizmet veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Kutlu mücadeleyi sürdürenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

Cumhurbaşkanında da diğerinde de bunu gördüm dünkü Almanya ziyaretimde Hamas da Hamas. 7 Ekim'de Hamas'ın o çıkışı bu hali ateşledi diyorlar. Şu anda 13 bin çocuk, kadın, yaşlı İsrail tarafından öldürüldü. Bunu niye konuşmuyorsunuz diye söyledim kendilerine. İsrail'in elindeki 10 bine yakın rehine ne olacak? Hadi Almanya olarak siz onları verme adımını atın, biz de şu anda Hamas'ın elindekileri almanın gayreti içine girelim. Var mısınız buna? Evet diyemiyorlar. Bir hafta sonra İsrail'e gidecek Cumhurbaşkanınız atın bu adımı. Biz de karşı adımı atalım.

Ülkesinin ve milletinin meselesine kafa yoran bir gençlik inşallah bu çatı altında kendini gösterecektir. 

Haçlı-Hilal anlayışı bitmiş değil, bu hala devam ediyor. Ateş çemberini sürekli körükleyenlerin tek gayesi Türk ve İslam dünyasının lokomotif ülkesi Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasının önüne geçmektir ama müsaade etmeyeceğiz.

"HALKLARIN UYANIŞI BİZE UMUT VERİYOR"

Bugün İsrail, Gazze'de ve diğer Filistin şehirlerinde, hatta buralara komşu ülkelerde hunharca insan öldürebiliyorsa bunun sebebi İslam aleminin dağınıklığıdır. Batılı ülkelerin yönetimleri adeta İsrail'in esiri iken aynı ülkelerin halklarındaki uyanış ve itirazlar bize insanlık adına umut veriyor. İngiltere'de caddelerin halini görüyorsunuz. Fransa'da, Amerika'da dün Berlin'de görüyorsunuz. 

İki bine yakın avukatla Gazze'deki katliamı uluslararası mahkemeye taşıyacağız. 

Parlamentomuzda Netanyahu gibi konuşanlar olamaz, olmamalı. Söylüyorum, dün de söyledim. İsrail bir terör devletidir. Başındaki kişi de İsrail'i şu anda isyan ettiriyor ve onları kendine karşı isyan ettirir hale getirmiştir, onun için eceli yakındır. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber