Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye bu aşıyı en üst standartlarda üreten 4. ülke olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KeyVac Aşı Üretim Merkezi açılış töreninde konuştu. Hepatit A aşısı üretimiyle ilgili konuşan Erdoğan, "Türkiye bu aşıyı en üst standartlarda üreten 4. ülke olacaktır. Yurt dışına bağımlılığımız azalacaktır" dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KeyVac Aşı Üretim Merkezi açılış törenine katıldı. 

Erdoğan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki KeyVac Aşı Üretim Merkezi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, açılışını yaptıkları Hepatit A aşısı üretim fabrikasının Ankara'ya, ülkeye ve Türk milletine hayırlı olmasını diledi. Alagöz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cantürk Alagöz'ü stratejik önemi yüksek bu fabrikanın inşasından dolayı şahsı ve milleti adına tebrik eden Erdoğan, fabrika çalışanlarına teşekkür etti.

Erdoğan'ın açıklamaları: 

"Açılışını gerçekleştirdiğimiz hepatit a aşısı üretim tesisi inşallah kendi alanında önemli bir boşluğu dolduracaktır. 12 bin metrekare fabrika üretim hattı ve 2 bin metrekare ofis alanından oluşan fabrikamız en son teknoloji ile donatılmıştır. KeyVac, üretmeyi planladığı diğer aşılarda da inşallah öncü bir rol üstlenecektir. 

Koronavirüs salgını sürecinde yaşananlar bize aşı üretim kapasitesinin ne kadar kritik olduğunu göstermiştir. Türkiye, dünyanın birçok ülkesine göre bu süreci çok daha başarılı bir şekilde yönetmiştir. Hiçbir vatandaşımızı çaresiz, sahipsiz bırakmadık. Tüm insanlarımıza birinci sınıf sağlık hizmeti sağladık. Kendi yerli aşımızla birlikte etkisi tescillenen tüm aşıları vatandaşlarımıza ücretsiz olarak sunduk. Ekonomide de farklı destek paketleri ile iş dünyamızın ve çalışanlarımızın yanında olduk. 

"TÜRKİYE BU AŞIYI EN ÜST STANDARTLARDA ÜRETEN 4. ÜLKE OLACAK"

Ülkemiz son asrın en büyük sağlık krizi olarak nitelenen salgından güçlenerek, dostlarının sayısını artırarak çıkmıştır. Tüm görevlilerimizi, kurumlarımızı, şirketlerimizi tebrik ediyorum. Kıymetli dostlar, hepatit a aşısı, hepatit a virüsünün sebep olduğu hastalığın önlenmesinde kullanılan bir inaktif aşıdır. Aşı, genel bağışıklama programında yer alıyor. 18. ve 24. ayların sonunda olmak üzere her çocuğa iki doz uygulanıyor. Kronik karaciğer hastalığı ve pıhtılaşma sorunu olan ilen risk grubunda olan birçok insanımız aşılanıyor. Artık dünya standartlarında ülkemizde de üretilecektir. Türkiye bu aşıyı en üst standartlarda üreten 4. ülke olacaktır. Yurt dışına bağımlılığımız azalacaktır." 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber