Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos Zaferi'nin 101. yılına özel açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zaferi'nin 101. yılında, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Asıl kutlamayı 29 Ekim'de yapacağız. Milli Mücadelenin ilk asrını geride bırakmamıza ilişkin kutlamalar zincirinin son halkasını tarihimize eklemiş olacağız." dedi.

Son Güncelleme:

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende açıklama yaptı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Her zaferimiz gibi Büyük Taarruz ile de istikbalimiz için yapamayacağımız fedakarlık, üstesinden gelemeyeceğiz zorluk olmadığın dosta düşmana bir kez daha gösterdik. Büyük Taarruz'un üzerinden 101 yıl geçtiği şu dönemde milletçe aynı hissiyat, azim ve kararlılıkla Türkiye Yüzyılı vizyonu etrafında kenetlendik. Bu milletin yiğit evlatları yeni devletler kurmak için bin yıl önce Anadolu kapılarını sonuna kadar açarken hangi ülkünün peşindeyse, hamdolsun bugün de Türkiye Yüzyılı vizyonuyla aynı ideal yolunda yürüyüşüne devam etmektedir. 

- Nereden geldiğimizin ve nerede bulunduğumuzun farkında olmadan nereye gideceğimizi bilemeyiz. Birileri ısrarla yalan yanlış hezeyanlarla ülkemizi karanlığa itmeye çalışıyor. Türkiye hakkında hem içerde hem dışarda sahte bir imaj inşa ediliyor. Halbuki gerçek tablo hiç öyle değil. Elbette çözmemiz gereken meseleler vardı. Ama bugün altyapı ve yönetim kapasitesi açısından en avantajlı dönemimizi yaşıyoruz. Türkiye'yi dünyanın 10 müreffeh devletinden biri yapacağız derken işte bu altyapı, bu donanıma güveniyoruz. Bu tespit altı boş, içi kof bir özgüven değil, hakikatin ta kendisidir. Dünyanın neresine giderseniz gidin devlet başkanlarından strateji kuruluşlarına, vatandaşına kadar herkes Türkiye'nin yükselişini konuşuyor. 

- Dün 2023 demiştik, Allah'a şükür mahcup olmadık. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına yakışır bir altyapı kurduk. Gençlerimizin ufkunu ve enerjisini gördükçe yarının Türkiye'sine de güvenle bakıyoruz. Aldığımız emaneti Allah'ın nasip ettiği yere kadar taşıyacak, sonra da huzuru kalple gençlere teslim edeceğiz. Asıl büyük kutlamayı 29 Ekim'de yapacağız. Milli Mücadelenin ilk asrını geride bırakmamıza ilişkin kutlamalar zincirinin son halkasını tarihimize eklemiş olacağız. 

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber