Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Futbol Tarihi Sergisi'ni açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TFF sergisi açılışında açıklamalarda bulundu.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TFF sergisi açılışında açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

Bu sergi, kulüplerimizden, futbolcularımızdan toplanan belgelerin bir araya getirilmesiyle ortaya çıktı. Milli takımımızın dünya 3.'lüğünü, yurt dışındaki kulüplerimizin başarılarını gösteren eserler var. Futbolcularımızla ilgili eşyalar, resimler var. Sergimiz, futbol kardeşliktir temasıyla oluşturulmuştur. Sahadaki yüksek nabızlı rekabeti, bu kardeşliği bozmayacak şekilde sürdürmek ancak sporculara, sporseverlere mahsus bir özelliktir. Kulüplerimizin çeşitli platformlarda bir araya gelerek centilmenlik ruhunu kurumsallaştırma gayretlerini takdirle takip ediyorum. Sergimizle vücut bulan bu nadide tablonun hepimizde çok güzel duygular uyandırdığına inanıyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Öyle ki, gördünüz veya göreceksiniz, bir kupayı ortadan bölmek suretiyle barışa selam çakan anlayışın bu sahalarda vücut bulduğuna şahit olduk. 

Kağıttan futbol toplarını yaptığımız, taşlardan iki tane kale direği diker gibi adeta direkler oluşturduğumuz, bunların yanında şimdiki futbol topları nere, böyle dikişle topların hazırlandığı, kafayı vurduğunda paramparça eden o günleri unutmak mümkün değil. Oralardan buraya geldik. Hem sahada yer alan he seyirci olarak ilgilenmiş bir kardeşinizim. Mazisi 60 yılı aşan futbol aşkımızdan geriye kalan tek şey, çalımlarla, asistlerle, şutlarla, gollerle 90+ uzatma, tabii o zaman hakemler de uzatma vermiyorlardı, 90 dakikaya sığdırılmış görsel şölenlerdir. Bizim dönemimizde öyle futbolcular vardır ki, sadece golleriyle hatırlamıyoruz. Dürüstlükleriyle, örnek ilişkileriyle, insanlıklarıyla rahmetle, hasretle yad ediyoruz. 

Lefter'i biz orta sahadan, gole varıncaya kadar o anlarda... Lefter dediği zaman, tüm takım taraftarlarınca, futbolun ordinaryusu olarak anılıyordu. Yıllarca maddi kazanç gözetmeden top koşturan, Sarıyerli Dozer Cemil. Rahmetli Metin Oktay, gözlerin bile yakalaması mümkün olmayan şutların hızlarıyla, hava topları ile Metin Oktay ayrı bir ünvanı hak etmişti. Halit Kıvanç'ın futbol anlatımları bile başlı başına zarafet timsaliydi.  

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber