Cumhurbaşkanı Erdoğan Süleyman Soylu'nun istifasını kabul etti mi?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bugün akşam saatlerinde istifa etmesi şok etkisi yarattı. Peki Süleyman Soylu'nun istifasını Cumhurbaşkanı Erdoğan kabul etti mi? İşte detaylar...

Son Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün yaptığı açıklamada, "Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum... Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allahaısmarladık.. Allah milletimizi korusun..." ifadelerine yer verdi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SÜLEYMAN SOYLU'NUN İSTİFASINI KABUL ETTİ Mİ?

Bakan Soylu'nun bu açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifayı kabul edip etmeyeceği merak konusu oldu. Siyaset Bilimci Onur Erim konuya ilişkin, "Hem sınır ötesi operasyonlarda hem de şu anda tabi, koronavirüsle savaştığımız bu günlerde bu istifayı Cumhurbaşkanımızın kabul etmemesi halkımızın büyük çoğunluğunun isteği ve arzusu" dedi. Erim ayrıca, "Tabii ki kendi takdiri ancak Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konuda nasıl bir ifade kullanacağını beklemek lazım" dedi. 

Gazeteci Fikret Bila ise, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın takdiri hangi yönde olacak bilemiyoruz ama böyle bir durumda istifayı kabul etmezse Cumhurbaşkanı, Sayın İçişleri Bakanı'nın sorumlu olmadığı gibi bir sonucu doğar bu bir, ikincisi o zaman bu istifa girişimi kamuoyunda oluşan tepkiyi ortadan kaldırmak için yapılmış taktik adım gibi durur. Siyaseten doğru bir yaklaşım olmaz gibi düşünüyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Soylu'nun istifasını kabul etmedi.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU İSTİFA ETTİ

Sonraki Haber