Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinan Oğan'ın kararının hayırlı olmasını diliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas'ta halka hitap etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sinan Bey'in kararının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Son Güncelleme:

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas'ta canlı yayında açıklama yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Bugün bir başkasınız, biliyorum ki pazar gününe hazırlık yapıyorsunuz. Zaten Cumhur İttifakı 5'in 4'ünü aldı, keşke diğerini de alsaydınız, 5'te 5 yapabilirdiniz. Biz sizlerin aşığıyız, sevdalısıyız. Bu hani masanın etrafında olanlardan bir Sivaslı olan vardı değil mi? Biz hızlı tren deyince ne gerek var diyordu. Pazar günü bunlara tam bir Osmanlı tokadı yaraşır. 

"Azerbaycanlı kardeşlerimizle ulaşım altyapımızı geliştireceğiz"

- Sizlerin sevincini paylaşmak için Ankara-Sivas YHT hattını 1 ay boyunca ücretsiz yaptık. Bay Kemal, bu işler öyle lafla olmuyor, icraat gerektiriyor. Yıllarca kara trenli türküler söyleyen Sivas, bugün yüksek hızlı trenin konforunu yaşıyor. Erzincanlı ve Tokatlı vatandaşlarımız da hızlı trenin faydasını görecek. Hızlı trenin rahatlığını diğer illerimize kadar götüreceğiz. Yerköy istasyonumuzdan Kayseri'ye de bir bağlantı hattı kuracağız. Bu hattı Erzincan, Erzurum, Kars'a kadar uzatacağız. İnşallah oradan da Bakü-Tiflis hattına bağlayacağız. Demir ipek yolu olarak ifade edilen bu hatla bölgemizde dünya çapında öneme sahip stratejik bir soluk borusu açacağız. Tüm bunları CHP Genel Başkanı gibi can Azerbaycan'ı devre dışı bırakarak değil, Azerbaycanlı kardeşlerimizle omuz omuza yapacağız. Nasıl Karabağ'ı birlikte özgürleştirdiysek, Türkiye'yi doğu batı arasında bir enerji merkezi yaptıysak. Azerbaycanlı kardeşlerimizle ulaşım, altyapımızı da geliştireceğiz.

"Sinan Bey'in aldığı bu kararın hayırlı olmasını diliyorum"

- İnşallah bunu da sırf birilerine şirin gözükmek için Karabağ'ı yok ayan CHP genel başkanına rağmen başaracağız. Dün Türk Cumhuriyetleriyle işbirliğinin geliştirilmesini savunan Sinan Oğan Bey'in, ikinci turda şahsımızı desteklemesi bunun son örneğidir. Sinan Bey'in aldığı bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Sivaslı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun emaneti BBP ile zaten birlikteyiz.

"28 Mayıs ülkemizin bu çirkin dil, zihniyet ve siyasetçilerden kurtuluş günü olacaktır"

- Oy vermeyenlerin insanımıza cahil, bidon kafalı demenin bizim kitabımızda yeri yoktur. Sırf istedikleri sonuç sandıktan çıkmadığı için 'Milletin karnı Togg'muş' diye manşet atmak ne basın özgürlüğüne ne insanlığa yakışır. Bay Bay Kemal, size Togg'u yapamadınız ama biz yaptık. Bir zamanlar Devrim otomobili vardı, biz 60 sene sonra devrin otomobilini yaptık. Depremzedelerimize yönelik hakaretleri biz dibin dibi görüyoruz. Böyle bir ahlaksızlığı haklı gösterecek hiçbir sebep olamaz. Yaralı bir gönüle böyle bir zulüm yapmanın hiçbir gerekçesi olamaz. Milletimiz bu zihniyeti 14 Mayıs 1950 tarihinde sandığa gömmüştür. İnşallah 28 Mayıs ülkemizin bu çirkin dil, zihniyet ve siyasetçilerden kurtuluş günü olacaktır. 

"Gandi olarak çıktığı siyasi yolculuğunu Nazi Kemal olarak bitirecek"

- CHP Genel Başkanı bir kaset kumpasıyla güya Gandi olarak çıktığı siyasi yolculuğunu Nazi Kemal olarak bitirecektir. Allah'ın izniyle milletin şamarını bir kez daha yemekten kendilerini kurtaramayacaklardır. Sivas sadece Sivas'ta değil, İstanbul'da Sivas'ın potansiyeli nedir? İlk üçün içerisindedir. Böyle yoğun bir nüfusa sahip. İstanbul'da doğmuş, büyümüş, İstanbul'da 4,5 yıldır belediye başkanlığı yapmış kardeşiniz olarak Sivaslı kardeşlerimin İstanbul'daki potansiyelini iyi bilirim. Siz aynı zamanda İstanbul'da da oy kullanacaksınız. İstanbul'daki tüm Sivaslı hemşehri, akrabalarınıza telefon diplomasisiyle onları da harekete geçireceksiniz. Bu hakaret ve densizliklerin hepsi, kaybedeceklerini anlayanların son çırpınışlarıdır. 28 Mayıs ile birlikte ülkemizin önünde yeni kapılar açılacak, Türkiye hedeflerine daha hızlı koşacak. 

"Milletimiz müsterih olsun, her sorunun farkındayız"

- Bunların İstanbul ve Ankara'daki belediye başkanlarının halini görüyorsunuz, rezalet. İzmir hepten rezalet. Ama biz 21 yıl Türkiye'de bir şeyi ispatladık. Şimdi ben sayın Putin'le iyi görüşüyorum diye Bay Bay Kemal rahatsız olmuş. Diyor ki, 'Batı'nın talimatına uyarım, Putin'le ilişkilerde yaptırımı uygularım'. Sen siyasetten zerre kadar anlamıyorsun. Bay Bay Kemal, sen git yat! Siyaset böyle yapılmaz. Amerika, Rusya, Batı'nın tüm ülkeleriyle böyle olduğu için 21 yıldır Türkiye'yi dünyada Türkiye yaptık. Milletimiz müsterih olsun. Her sorunun farkındayız. Başbakan iken faizi 4.6'ya indirdim. Bu "Bebecan" falan yanımızda emekliyorlardı. 6 sıfırı paradan attık. O zaman "Bebecan" diyordu ki "6 sıfırı atarsak halimiz ne olur" diyordu. "Hiçbir şey olmaz, sen yoluna devam et" dedik. 21 yıl içerisinde bunları bütün engellemelere rağmen yaptık. Enflasyonu tek haneli rakamlara biz indirdiysek, bunu yine biz yaparız. Kimse endişe etmesin ve yapacağız.

Kaynak: DHA

Sonraki Haber