Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimde belediyeleri kaybetmemek için akla ziyan arayışların içindeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu'nda Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Mahalli idareler seçiminde bazı belediyeleri kaybetmemek için akıllara ziyan arayışların içindeler" dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman Üniversitesi Spor Salonu'nda Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katıldı. 31 Mart mesajı veren Erdoğan, "Mahalli idareler seçiminde bazı belediyeleri kaybetmemek için akıllara ziyan arayışların içindeler. Nice karanlık pazarlıkla garip telaş içinde çırpınıp duruyorlar. Bir yandan da kendi içlerinde saç saça baş başa kavga içindeler" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Adıyaman 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen şehirlerimizden birisidir. Adıyaman'da 39 bini konut, 3 bin 400'ü işyeri ve 3 bine yakını ahır toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi. Bugün 2 bin 798 konutumuzun teslimini yapıyoruz.  

İnşası süren 32 bin konutumuzu yıl sonuna kadar peyderpey teslim edeceğiz. Önümüzdeki sene tüm hak sahiplerini ev ve iş yerlerine kavuşturmayı hedefliyoruz.

"İNŞASI SÜREN 32 BİN KONUTU YIL SONUNA KADAR TESLİM EDECEĞİZ"

Bu süreçte barınma sorununu çözmek için pek çok adım attık. 91 binin üzerinde çadır gönderdik. 35 bine yakın konteyner kurarak 118 bin vatandaşımıza hizmet verdik. Toplam 1.2 milyar liraya yakın kaynak kullara kira yardımı yaptık. Şimdi kalıcı konutların teslimine başlayarak şehrimizin ayağa kaldırılmasında yeni bir safhaya geçtik. İnşası süren 32 bin konutu yıl sonuna kadar teslim edeceğiz. 

Özel sektörümüzün şehrimize olan ilgisinin artarak sürdüğünü görüyoruz. Adıyaman, sigorta sayısı bakımından kayıplarını en hızlı telafi eden tek şehrimizdir. Dünyada 14 milyonu etkileyen böylesine büyük bir felaketin altından bu kadar kısa sürede kalkabilecek başka bir ülke yoktur. Gelişmiş ülkelerin dahi bizimkine göre çok daha küçük afetler karşısında nasıl çaresiz kaldığını biliyoruz. 

"BU OYUNU KURANLARIN BİLMEDİĞİ BİR ŞEY VAR"

Terör örgütleri üzerinden ülkemize istikamet verme, toplumu huzursuz etme, siyaseti yönlendirme çabaları hiç bitmiyor. Hem sınırlarımızın ötesinde hem de şehirlerimizde birden artış gösteren terör eylemleri, provokasyonlar boşuna değildir. Hepsi de aynı senaryonun bir parçası olarak tedavüle konulmuş araçlardır. Bu oyunu kuranların bilmediği bir şey var. Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığıdır.

"ŞİMDİ DE SEÇİMDE BELEDİYELERİ KAYBETMEMEK İÇİN AKLA ZİYAN ARAYIŞLARIN İÇİNDELER"

Her yolu denediler, hepsinin de birer birer üstesinden gelerek demokrasi ve kalkınma atılımlarımızı hayata geçirdik. Normal şartlarda yolda birbirlerini görseler selam vermeyecek olanları aynı ittifakta birleştirdiler ama başaramadılar. Bütün günahı da bay Kemal'in sırtına yüklediler. Milletimiz o dönem kimin nerede durduğunu gayet iyi hatırlıyor. Şimdi de mahalli idareler seçiminde bazı belediyeleri kaybetmemek için akıllara ziyan arayışların içindeler. Terör örgütü ile ilişkileri tescilli partilerle demlenmek mi dersiniz, teröristlere kol kanat mı germek dersiniz, nice karanlık pazarlıkla garip telaş içinde çırpınıp duruyorlar. Bir yandan da kendi içlerinde saç saça baş başa kavga içindeler. 

Sonraki Haber