Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oyun kuranların oyunlarını tek tek başlarına geçireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TUSAŞ'taki hain saldırıya cevabın Suriye ve Irak'taki terör hedeflerinin yok edilerek katbekat verildiğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti sadece tüm terör örgütlerinden değil bu cinayet şebekelerini üzerimize salan emperyalist çetelerden de daha büyüktür, daha güçlüdür, daha dirayetlidir. Oyun kuranların oyunlarını tek tek başlarına geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Fuar Merkezi'nde SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı Programı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları:

 Ülkemizin savunma, havacılık ve uzay sektörlerinin buluştuğu SAHA EXPO'da sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. Tüm şirketlerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. 

TUSAŞ'A TERÖR SALDIRISI

Önceki gün TUSAŞ'ın yerleşkesine menfur bir terör saldırısı düzenlendi. Bu alçak saldırıda şehit olanlarda Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin fedakarlıklarını daime şükranla hatırlayacağız. Saldırıda yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar temenni ediyorum. 

 Bu tarz alçaklıklarla bize geri adım attıracaklarını zannedenlerin tepesine binmeye, inlerini başlarına geçirmeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bekasına yönelik tüm tehditleri kaynağında bertaraf etme gücüne, kapasitesine ve kararlılığına sahiptir. Milletimizin huzur ve güvenliğini hedef alan her türlü saldırı başarısız olacak. TUSAŞ'taki saldırıyı düzenleyen hainlerin ikisi de ölü olarak ele geçirilmiştir. Hava Kuvvetlerimiz ve MİT Başkanlığımız bu alçak saldırıya cevabımızı Suriye ve Irak'taki terör hedeflerini yok ederek katbekat fazlasıyla vermiştir.

"MÜŞTEREK DURUŞU TAKDİRLE KARŞILIYORUZ"

 Savunma sanayii çalışanlarımızda saldırıdan hemen sonra hainlere inat daha fazla çalışacağız daha fazla üreteceğiz diyerek bu milletin nasıl yenilmez bir irade, nasıl sarsılmaz bir imana sahip olduğunu göstermişlerdir. Teröre meydan okuyan TUSAŞ personeli şahsında bu millet yıkılmayacağını bir kez daha ilan etmiştir. 

Biz kiralık katil sürülerinin emelllerinin ne olduğunun gayet farkındayız. Bölücü canilerin kanlı eylemlerinin amacının bilincindeyiz. 

GÜVENLİK TOPLANTISI

Dünkü güvenlik toplantısında hain terör saldırısını ve atacağımız adımları detaylıca ele aldık. Terörsüz Türkiye hedefiyle aramıza kimsenin girmesine izin vermyeceğiz. Hiçbir terör saldırısı bu ülkenin ezeli ve ebedi kardeşliğini bozamaz. Türkiye düşmanlarının ülkemizi karanlığa sürüklemesine izin vermeyiz. Türkiye Cumhuriyeti sadece tüm terör örgütlerinden değil bu cinayet şebekelerini üzerimize salan emperyalist çetelerden de daha büyüktür, daha güçlüdür, daha dirayetlidir. Oyun kuranların oyunlarını tek tek başlarına geçireceğiz.

"HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA KOYACAĞIZ"

Tuzağa düşmeyeceğiz, birlik ve beraberliğimizden taviz vermeyeceğiz. Türkiye için iç karışıklık senaryoları yazanların heveslerini kursaklarında koyacağız. Terör eylemi akabinde milletimizin yanı sıra muhalefet dahil siyasi partilerimizin benimsediği müşterek duruşu takdirle karşılıyoruz. Birbirine kenetlenen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Terörün gayesi sadece kan dökmek değil asıl amacı toplumda korku ortamı oluşturmaktır. Ülkemizde kimi çevreler terörün bu hedefine ulaşmasına aracılık yapmaktadır. Batıda bir terör eylemi gerçekleştiğinde gösterilen hasssiyetin ülkemize gelince esirgendiğini görüyoruz.

MEDYAYA ELEŞTİRİ

Sosyal medya mecraları zaten söz konusu Türkiye olduğunda terör eyleminin eksik kalan yanlarını tamamlayan bir operasyon aygıtına dönüşmüş durumda. Onlardan tutarlı bir duruş beklemiyoruz. Bizi asıl üzen böyle meselelerde çok daha titiz yayın yapmasını beklediğimiz yazılı görsel medyamızdır. Sorumsuz yayınları TUSAŞ'ta da gördük. Son dönemde medyamız bu tür hadiselerde çok kötü sınav veriyor. Milletin, memleketin, devletimizin güzide kurumlarının hak ve çıkarlarının reyting yarışlarına feda edilmemesi gerekiyor. Bu görüntüleri servis edenler kurumlarımıza telafisi zor zararlar vermektedir. 

"SAVUNMA SANAYİİNDE DESTAN YAZDIK"

 Önümüze çıkartılan tüm engellere, ihanet şebekelerinin sabotajlarına rağmen savunma sanayi alnanında bir destan yazdık. Bu gerçeği dost düşman herkes görüyor. 2002 öncesi yıllarda teröre karşı mücadele eden güvenlik kuvvetlerimiz çok iyi biliyor. Askerimizin, polisimizin ihtiyaç duyduğu en basit maddelerin bile yurt dışından alındığı o eski manzaraya son verdik. Birilerinin demir kubbesi olabilir, bizim de çelik kubbemiz var. 

Sonraki Haber