Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin asırlardır, özlemle beklediği gün bugün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hedef 2053 Net Sıfır Emisyon "AR-GE ve Yenilik Atılımı" Koordinasyon Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vurgusu yaparak, "Milletimizin asırlardır, özlemle beklediği gün bugündür" dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde, Hedef 2053 Net Sıfır Emisyon "AR-GE ve Yenilik Atılımı" Koordinasyon Toplantısı'na katıldı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Artık dışarıya gıpta ile bakılan bir Türkiye değil, çalışmaları mercek altına alınan bir Türkiye var. Emek verdiğimiz projelerden önemli bir kısmının sonuçlarını göreceğimiz bir sene olacak. Şimdi gözümüzü 2053'e diktik. Hedefimiz 2053'te Paris İklim Anlaşması ile taahhüt ettiğimiz net 0 emisyona ulaşmaktır. Dünyadaki gelişmeler tüm taraflar için Paris'te belirlenen hedeflere ulaşmayı zorlaştırıyor olsa da biz kendi programımıza bağlı kalacağız. Biz kaynaklarımızı etkin kullanarak AR-GE ve yenilik faaliyetlerini destekleyerek 2053 yılında, net 0 emisyon için yolumuza devam edeceğiz. Milletimizin asırlardır, özlemle beklediği gün bugündür. Türkiye Yüzyılı, sıradan siyasi söylemin ötesinde milletimizin asırlık hayallerinin sembolüdür. 

Hep söylediğimiz gibi, Türkiye sadece idari sınırlarından ibaret bir yer değildir. Türkiye çok daha büyük, geniş, kapsamlı bir gönül coğrafyasının insanların kalplerinde kök salmış adıdır. Hedef 2023 Net 0 Emisyon AR-GE ve Yenilik Atılımı'nın da gücümüze güç katacak bir hamle olduğuna inanıyorum. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber