Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te MHP lideri Bahçeli ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısının ardından Meclis'te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Bahçeli, EYT ile ilgili bir soruya ''Hükümetin tavrını destekliyoruz'' diyerek yanıt verdi.

Son Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün TBMM’de grup toplantısı yapmamasına rağmen kulise geldi. Bahçeli’ye MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Erkan Akçay, Fethi Yıldız ve Yaşar Yıldırım eşlik etti.

 Partisinin grup toplantısı nedeniyle TBMM’de bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gruptaki konuşmasının ardından Meclis kulisinde Bahçeli ile bir araya geldi. Uzun süre sohbet eden ikiliye Binali Yıldırım ve partililer eşlik etti.

 EYT AÇIKLAMASI

MHP lideri Bahçeli, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili bir soruya "Böyle yükümlülüğün altından kalkabilir miyiz, toplumsal talep karşısında, bazı çevrelerin toplumu istismarına fırsat mı verelim, bunları iyi düşünmek lazım. Sayın Cumhurbaşkanı ve yönetiminin değerlendirmesi isabetli olmuştur" yanıtını verdi. Bahçeli, şöyle devam etti:  "Erken emekliliği gündeme taşıyorsak karşılığını ve kaynağını bulmakta zorluk çekilen ortamda vaadin yerine getirilebilmesi talebi ana muhalefet açısından doğru olabilir ama Cumhur İttifakı açısından doğru bulmadığımı ifade ettim. Hem Cumhurbaşkanı hem hükümet yönetiminin aldığı kararın doğru olduğunu paylaştım."

"GEBERECEK DEDİLER, ŞİMDİ BURADAYIZ"

Bahçeli sağlık durumu ile ilgili yapılan spekülasyonlara tepki gösterdi. Bahçeli, “Herkese sağlık diliyorum. Sağlık her şeyin başı, bizi eleştirenler, ‘geberdi’ diyenler, ‘geberecek’ diyenler, ‘MHP böylelikle parçalanacak’ diyenler... Şimdi buradayız, Allah’ın verdiği ömrü yaşamaya çalışıyoruz. Allah’a şükür dua edenler iftira edenlerden çok fazla” dedi. 


Bahçeli, 23 Eylül'den bu yana sağlık sorunları nedeniyle TBMM'de partisinin grup toplantılarını gerçekleştiremiyordu. 

MHP'nin bugün grup toplantısı yoktu ancak Meclis'e gelen Bahçeli, milletvekilleri ile yemekte buluştu.


Sonraki Haber