This browser does not support the video element.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küçük esnafın prim gün sayısını 7 bin 200 güne indiriyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'deki mitingde konuştu. Erdoğan, "Küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SGK'lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak" dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde konuştu. Erdoğan, "Küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SGK'lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak. Tüm esnaf kardeşlerimize hayırlı olsun diyorum" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

"Kayseri'yi görüp de gururlanmamak mümkün mü? Kayserili gibi kardeşi olanın evelallah sırtı yere gelmez. Rabbime, şahsıma sizlerle yol yürümeyi nasip ettiği için hamdediyorum. Yola çıkarken ilk mitingimizi yine Kayseri'de yapmıştık.

6 Şubat depremlerini ve artçı sarsıntıları yakından hisseden Kayseri'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Afetzedelerimizin en fazla göç ettiği illerin başında Kayseri geliyor. Kayseri yaklaşık 50 bin depremzede kardeşimize ev sahipliği yaptı. Kayseri halkına teşekkür ediyorum. Büyükşehir belediyemizle birlikte tüm belediyelerimizi tebrik ediyorum. Kahramanmaraş'ın kardeş şehri olarak Kayseri, zor günlerinde Maraş'ın yanında oldu, destek verdi.

837 bin 500 çadırın ve 100 bin konteynerin kurulumunu yaptık. Konut ve köy evi sayısında 141 bin 300'ü, temeli atılanlarda ise 58 bin 630 rakamına ulaştık. Depremzedelerimizi asla sahipsiz bırakmayacağız. 

"BU MEYDAN BİR REKOR KIRDI"

Yoldakiler hariç resmi rakam, şu anda bu meydan bir rekor kırdı, 135 bin kişi bu alanda. Bay bay Kemal bak Kayseri ne diyor? 14 Mayıs'ta bu cevabı verecek miyiz? 

Yurt dışında oy verme işlemi 9 Mayıs'a kadar devam ediyor. Çok ciddi sayıda Kayserili kardeşlerim var, sandıklar kapanmadan mutlaka onlara ulaşmalıyız. Cumhurbaşkanlığında şahımıza, milletvekilliğinde Cumhur İttifakı'na desteklerini isteyeceğiz. Benim selamımı söyleyecek, kırgınlık varsa gönlünü alacak, Türkiye Yüzyılı için oyuna talip olduğumuzu söyleyeceğiz. 

Bu PKK'ya, dağdakilere gereken cevabı 14 Mayıs'ta veriyor muyuz? 14 Mayıs demokrasi şölenimiz şimdiden hayırlı olsun. Bay bay Kemal'in Kayseri'de Katarlılara sattığı yalanı attığı fabrikada obüsleri ve Altay tankımızı ürettik. Adamın işi gücü yalan. Bu hafta başında KAAN'ı hangardan çıkardık. Artık resmen nükleer güce sahip ülkeler ligine yükseldik. Muhalefetin fasa fiso dediği Karadeniz gazını milletimizin evine kadar getirdik. Kayseri'nin kışı eskisi kadar meşakkatli geçmeyecek. Bu ay doğal gaz ücretsiz. Bir sene boyunca da 25 metreküp doğal gaz ücretsiz. 

"BİR MÜJDE DAHA VERİYORUM..."

Bir müjde daha veriyorum. Doğal gaz geliri ile Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Gelirin bir miktarını bu bankada rezerve edeceğiz. Ev hanımlarımızı, primlerinin 3'te 1'ini buradan ödeyerek emekli ederek kendi gelirlerine kavuşturacağız. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimiz bir kısmı hibe bir kısmı uygun şartlarda krediyle belli bir kaynağı yanlarında bulacak. 

Cudi Gabar'dan da müjdeli bir haber aldık. Günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol rezervi bulduk. Kuyumuza bölücü örgütün katlettiği şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın'ın ismini verdik. Karadeniz gazının kalitesi iyiydi, Gabar'daki petrolümüz de Kayseri'nin dillere destan üzüm pekmezi kıvamında. İşte bu kalitedir. 

"KÜÇÜK ESNAFIN PRİM GÜN SAYISINI 7 BİN 200 GÜNE İNDİRİYORUZ"

Küçük esnafımızın prim ödeme gün sayısını SGK'lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak. Tüm esnaf kardeşlerimize hayırlı olsun diyorum. 

Emekliye şunu memura bunu vereceğim diyor. Daha ağzı süt kokan torununu SGK'lı yapan birisi utanmadan millete adalet dersi veriyor. Gazi Mustafa Kemal'in partisini marjinal örgütlerin, LGBT savunucularının, milletin inancına ortaçağ karanlığı diyen edepsizlerin yuvası haline dönüştürdü. CHP LGBT'cidir, İYİ Parti LGBT'cidir, diğerleri de LGBT'ci. LGBT, AK Parti'nin semtine, MHP'nin semtine uğrayamaz. 

Biz gelince Selo'ya özgürlük diyor bay bay Kemal. Benim milletim 14 Mayıs'ta size yol vermeyecek. Cumhur İttifakı, AK Parti, Erdoğan iş başında olduğu sürece siz Selo'yu meloyu çıkartamazsınız. Herkese duymak istediğini söyleyen, bir nabza göre şerbet ittifakıdır bu koalisyon. Bu ittifakta ilke yok, kırmızı çizgi yok, hassasiyet yok. Proje ve vizyon zaten yok. Bunların yerine bolca yalan var, palavra var. Amerika'daki hamburgercide yenen büyük lokmalar var, o lokmalar kimlerle paylaşıldı. Şu Avrupa, Fransa'sı, Almanya'sı, İngiltere'si bu kardeşinize niye saldırıyor, Türkiye'yi sevdikleri için mi? Türkiye'de beklediklerini bulamadıkları için. Bu sandıkları 14 Mayıs'ta onlara mezar etmeye var mıyız? 

Önceki gün çıkmış 17/25'teki her şey montaj diyor. O zaman niçin bunları meydan meydan millete dinlettin? Niçin aylarca Meclis kürsüsünde o yalanlar üzerinde tepindin? Bay bay Kemal'in bu sorulara cevap verme zamanı gelmiştir. Çıkmalı, üzerindeki şüphe bulutlarını cesaretle kaldırmalıdır. Gerçekten helalleşmek istiyorsa buradan başlamalıdır." 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber