This browser does not support the video element.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Modern'i ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Modern'in ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünü 85 milyon olarak ülkemize ve milletimize yakışır bir öz güvenle kutlayacağız" dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Modern'i ziyaretinde açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamaları: 

"Burada Galataport ile adeta bütünleşen bir yapı ortaya koyuyor. Bu da İstanbulumuz için ayrı bir zenginlik. 

Özgün kültür sanat eserleri çıkarmada arzu ettiğimiz mesafeyi kat edemedik.

Haliç Kongre Merkezi'nin durumunu, çevresini İstanbullular gayet iyi bilir. Orası mezbahanelerin olduğu yerdi. Orayı şu andaki Haliç Kongre Merkezi'ne dönüştürdük. O kokulardan geçilmeyen Haliç'i bugünkü hale getirdik. Taksim'deki temelinden yıkılmaya başlayan AKM'nin daha iyisini yapmak için harekete geçtiğimizde bize neler dediklerini hatırlayın. Aynı şekilde Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nu yıkıyoruz dediğimizde de neler yaptıklarını hatırlayın. Burada 40 metre derine giriyoruz dediğimizde neler söylendiğini hatırlayın. İstanbul Kongre Merkezi, İstanbul'un en büyük kongre merkezi oldu. 

İstanbul Modern olarak ikinci etaba da girilince şu andaki İstanbul Modern'i görmüş olduk. Dünya, İstanbul'u İstanbul Modern ile çok daha iyi tanıyacaktır, tanışacaktır. 

Farklı düşünen sanatçılarımızı tehdit ettiler. Bu insanları sindirmeye çalıştılar. Doğrudan sanatçılarımızın hayrına olan işlerde bile hoyrat tavırlarından vazgeçmediler. Biz her tuzağı bozduk, bugünlere geldi. Türkiye'nin tüm kültür ve sanat hazinesini en üst düzeyde, verimli değerlendirmenin çabası içindeyiz. Bu alanda çeşitliliği artıracak her türlü eseri, projeyi teşvik ediyoruz.  

Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünü 85 milyon olarak ülkemize ve milletimize yakışır bir öz güvenle kutlayacağız."

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber