Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Sosyal medya düzenlemesi geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sosyal medya düzenlemesinin geleceğini belirterek, "Erişim engeli ile adli/mali yaptırım dahil her türlü tedbiri alacağız" dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuştu. AB'nin seyahat listesi kararına tepki gösteren Erdoğan, "Avrupa başta olmak üzere kimi ülkelerin kısıtlayıcı politikaları siyasi sebeplidir" dedi. 

Erdoğan, Bakan Albayrak ve ailesine yönelik çirkin paylaşımlarla ilgili olarak, "Ahlaksızların peşini bırakmayacağız. Bu saldırıları yapanların her birinden elbette hesap soracağız" diye konuştu. 

SOSYAL MEDYAYA YÖNELİK DÜZENLEME

"Sosyal medya düzene sokulmalı" diyerek yeni bir düzenlemenin parlamentoya hızlıca getirileceğini duyuran Erdoğan, "Erişim engeli ile adli yaptırım dahil her türlü tedbiri alacağız. Buradan Adalet Bakanlığımıza, ilgili tüm kurumlarımıza süratle bu konuda çalışma yapılması çağrısında bulunuyorum" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

"Temizlik, maske, mesafe kurallarına daha sıkı riayet ederek başarımızı inşallah taçlandıracağız. Avrupa başta olmak üzere kimi ülkelerin kısıtlayıcı politikaları siyasi sebeplidir. Biz ülkemize güveniyoruz. 

BÜYÜME ORANI

Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada kayıp olarak görülen 2020'yi inşallah bir kez daha herkesi şaşırtan bir büyüme oranıyla kapatacağız.

IRAK VE LİBYA

Irak sınırımızda neredeyse 40 yıldır üs olarak kullanılan bölgeleri birer birer temizliyoruz. Hiçbir bölgesel hesabın, ülkemizin güvenlik önceliklerinin önüne geçemeyeceğini muhataplarımıza her fırsatta söylüyoruz. 

Libya'nın geleceği için yürüttüğü mücadeleyi destekliyoruz. Kimi ülkelerin darbecilere kol kanat germesini ibretle takip ediyoruz. Türkiye meşruiyet sınırları içinde hareket etmeyi sürdürecektir. Salgında kendi vatandaşlarının yardım çığlıklarına kulak tıkayanların Türkiye'nin insan haklarını sorgulamaya hakları yoktur. Biz, medeniyetimizden ve tarihimizden aldığımız ilhamla kendimiz ve dostlarımız için doğru olanı yapmaya kararlılıkla devam edeceğiz. 

"AK PARTİ'NİN ULAŞAMAYACAĞI HİÇ KİMSE YOKTUR"

Aldığımız her kararda, attığımız her adımda, her icraatta 83 milyon vatandaşımızın sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz. Aldığımız oyun, potansiyelimizin sadece bir bölümünü oluşturduğunuz biliyoruz. AK Parti'nin ulaşamayacağı hiç kimse yoktur. Küresel düzeyde, özellikle de savunduğumuz misyon ve ilkelerle kendi vatandaşlarımız yanında tüm ümmet ve insanlığı kuşatan bir mesuliyetin de altında bulunuyoruz. AK Parti, özellikle partimizin kaderi, Türkiye'nin kaderi ile bütünleşmiştir. Her eksiğimiz her hatamız Türkiye'ye zarar veriyor. 

Halktan kopuk, kapısı 24 saat insanlara açık olmayan herkesin derdi ile dertlenmeyen, çözülemeyecek her meseleyi önüne katıp neticelendirmeyen bir il başkanı asla AK Parti'ye yakışmaz. Hakk'ın ve halkın rızasını gözetmeyen hiçbir husus bizim siyasetimizde yer alamaz. Çalıştığımız sürece AK Parti'nin önünü kimse kapayamaz. Kaybettiklerimizin sorumlusu da biziz. Kayıpların sebebi rakiplerimizin mahareti değil, kendi beceriksizliklerimizdir. Biz çalışırken hasbi olduğumuz kadar, muhasebe yaparken de samimiyeti elden bırakmayacağız.

Seçimler siyasi partilerin karne günleridir. Önümüzde 2023'e kadar geniş bir vakit var. Bu süreyi etkili şekilde kullanarak seçim günü kalbimiz mutmain şekilde vatandaşlarımızın önüne çıkmalıyız. En azılı muhaliflerimiz bile kendi içlerinde AK Parti'nin başarılarını takdir ediyor. 

AK PARTİ KONGRELERİ

Aralık ayında, belde kongreleri, il kongre sürecimizi başlatmıştık. Şubat ayında da ilçe kongrelerimize geçmiştik 186 ilçemizde kongrelerimizi tamamlamıştık. Hastalığın yayılma tehdidi ile ara vermek durumunda kaldık. Nasipse ağustos ayı sonundan itibaren kongrelerimize devam edeceğiz. Bu dönemde kongrelerimizi 'TAMAM' olarak ifade ettiğimiz; temizlik, maske, mesafe şartlarına uygun şekilde yapacağız. İl kongrelerimizi de 4 ayda bitirmeyi planlıyoruz. Ardından da 7. Olağan Büyük Kongre tarihimizi paylaşacağız. 

"YOLUNU ŞAŞIRANLAR, KİBRİNE ESİR DÜŞENLER..."

AK Parti'de sorumluluk üstlenmiş herkes bu davanın asli sahibidir. Kongrelerimizde görev alan da, bırakan da partinin ayrılmaz parçasıdır. Yarışımız sadece hizmetler konusunda olabilir. Yolunu şaşıranlar, kibrine esir düşenler, hırsını aklının, davasının önüne koyanlar dışında AK Parti ailesinden tek ferdin eksilmesine bile gönlümüz rıza göstermez. 

Yeni üye kazanma çalışmaları da asla ihmal etmemiz gereken hususlardan. Vatandaşlarımıza son 18 yıldaki hizmetleri anlatırken partimize yeni üyeler de kazandırıyoruz. Partimizin üye sayısını düzenli şekilde artırmakta kararlıyız. Hedefimiz her sene 1 milyon yeni üye yapmaktır. Böylece 2023'te 15 milyon üyeye ulaşmış olacağız. Gençlik kollarımızdan hassas bir çalışma bekliyorum. 

ALBAYRAK AİLESİNE YÖNELİK ÇİRKİN PAYLAŞIM

Bazı konular var ki üzerinde konuşmak bile insanın kalbini acıtıyor. Aile olarak birkaç gündür can acıtıcı mesele ile karşı karşıyayız. Önceki gece 8. torunum dünyaya geldi. Berat Bey mesajı kamuoyu ile paylaştı. Sayıca az da olsa bırakınız ahlakı, namusu, haysiyeti, kalbi kararmış bazı alçaklar, içlerindeki kötülüğü sergileyen hakaretlerle güzel iklimi kirletmeye çalıştı. Bu haysiyetsizlerin kimliklerini tespit etmeye başladı güvenlik kuvvetlerimiz. Ahlaksızların peşini bırakmayacağız. Bu saldırıları yapanların her birinden elbette hesap soracağız. Bu millete layık olmayan gelişmeleri yaşamak, görmek istemiyoruz. 

SOSYAL MEDYAYA YENİ DÜZEN: ERİŞİM ENGELİ, ADLİ/MALİ YAPTIRIM DAHİL HER TÜRLÜ TEDBİR ALINACAK

Sosyal medya mecralarının nasıl olup da böyle bir kokuşmuşluğun aracı haline dönüştüklerini asıl konuşmamız gerekiyor. Son yıllarda bu tür ahlaksızlıkların artmasında hem mecraların kontrolsüzlüğünün, hem de organize saldırıların kolaylaşmasının rolü vardır. Niçin YouTube, niçin Twitter, niçin Netflix şu bu gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzun ne demek olduğunu anlıyor musunuz? Bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Bu millete, bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip, parlamentomuzdan biz bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz. Sosyal medya mecralarını kontrol eden küresel firmalar, içerikle ilgili her türlü hukuki ve mali sorumluluğu üstleniyorlar. 

Erişim engeli ile adli yaptırım dahil her türlü tedbiri alacağız. Buradan Adalet Bakanlığımıza, ilgili tüm kurumlarımıza süratle bu konuda çalışma yapılması çağrısında bulunuyorum."

Sonraki Haber