Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem konutlarının önemli bir kısmı 1 yıl içinde tamamlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, zemin etütleri tamamlanan yerlerde sözleşmelerin imzalandığını belirterek, deprem bölgesindeki konutların inşasının çok büyük bir bölümünün 1 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Son Güncelleme:

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, zemin etütleri tamamlanan yerlerde sözleşmelerin imzalandığını belirterek, deprem bölgesindeki konutların inşasının çok büyük bir bölümünün 1 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

-İlçe, kentte, depremden en çok etkilenen ilçelerden birisi. 

-Karayolu ile sıkıntımız yok. Vatandaşlarımızın başta barınma olmak üzere diğer ihtiyaçlarına da çözüm üretmeye çalışıyoruz.

-Hasar tespit çalışmalarında da sona geldik. 2 ay içerisinde 18 bin 544 Gaziantep'te olmak üzere ülke genelinde toplamda 200 bin evin inşaatı başlıyor.

-Köylerde de 70 bin konut yaparak hak sahiplerine vereceğiz. Şehir merkezlerinde inşa edeceğimiz 200 bin konutta jeoloji ve zemin etütleri tamamlanan yerlerde ilk sözleşmeleri imzaladık.

-Ön hazırlıkları tamamlanan her yerde inşaatlara direkt başlayacağız. Şehirlerimizi sıfırdan yapmak konusunda kararlıyız. 

-Kendimize güveneceğiz ve bu binalarda oturanlar artık özgüven içinde otursunlar. İnşallah deprem konutlarının önemli bir kısmını 1 yıl içerisinde tamamlayacağız. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber