Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kıdem tazminatı açıklaması! Sendikalara seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ergene Çevre Koruma Projesi, Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü törenine katıldı. Erdoğan, konuşmasında kıdem tazminatıyla ilgili sendikalara tepki gösterdi, "Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak görevimiz" dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden Ergene Çevre Koruma Projesi, Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü Merasimi'ne canlı bağlantıyla katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında kıdem tazminatı tartışmalarına değinerek "Bugünlerde birileri aynı senaryoyu tedavüle sokmayı amaçlıyor. Asılsız dedikodular yayılıyor. Biz işverenlerin ve çalışanların sorunlarına köklü çözümler getirmeye çalışıyoruz. Kıdem tazminatı konusu da bunlardan biridir. Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak, bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve kendisi de işçilikten gelen bir ferdi olarak, en başta gelen görevimizdir. Amacımız işçilerimizin haklarını kalıcı ve garantili bir sisteme bağlamaktır. Sendikalar gelin bir araya kendi aranızda halledin, halledemeyip bunu eğer kabine halletsin diyorsanız burada art niyet vardır. Niye kendi aranızda bunu halledemiyorsunuz? Ondan sonra bizleri zor duruma düşürmek mi istiyorsunuz?" açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından, tünelde son bölüm de 'lale' makinası ile açıldı.

Erdoğan'ın açıklamaları:

Yerel yönetimler bu havzanın korunması konusunda gereken hassasiyeti göstermedi. 2003'te nehirdeki kirlenme artık çok ciddi boyutlara ulaştı. 2.5 milyar liralık bir harcama ile ve kararlılıkla bu planı hayata geçirdik. Bugün kadar 395 kilometrelik dere yatağı temizlendi. Sanayicilerin de üzerlerine düşen görevi yerine getirmesi planın başarısı için kritik öneme sahipti. OSB'lere ortak atık su arıtma tesisi için harekete geçtik. Ergene 1 ve Çorlu 1 Arıtma Tesisleri de ağustos ayında faaliyete başlayacak. Ergene 2 Arıtma Tesisi'ni de inşallah bu yıl içinde tamamlayacağız. 

Suların Marmara Denizi'ne deşarj edilmesi için proje başlattık. Tabana döşenen hattı tamamladık. Kara boru hattı arıtılmış sanayi suyunu denize taşıyor. Ağustos ayında bu hattan denize ilk deşarj yapılacak. 

Tünelin içinde de yerli ve milli tünel açma makinemiz 'Lale' var. Türkiye dünyada bu makineleri üretebilen 8 ülkeden biridir. Rakiplerimizin hepsi de gelişmiş ülkeler. Devletimiz sunduğu desteklerle firmanın yanında yer aldı. Biz bu makinaya geçmişte sahip olsaydık Bolu Tüneli belki de daha önce tamamlanmış olacaktı. 

"HERKESİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE DAVET EDİYORUM"

Türkiye salgın döneminde sağlık alanında mücadele verirken kalkınma altyapısını da ihmal etmemiştir. Pek çok yatırımı salgına rağmen tamamladık. Şimdi tüm sanayi tesislerimiz hem yurt içi hem de ihracata yönelik ciddi bir atılım içinde. Mart ayında başlayan, nisanda süren, mayıstan itibaren yavaşlayan salgında süren kayıplarımızı telafi edeceğimize inanıyorum. Yatırımdan, üretimden, büyümeden, istihdamdan asla taviz vermeden, hedeflere doğru yürümeye kararlıyız. Herkesi bu istihdam seferberliğine katkıda bulunmaya davet ediyorum. Yeniden şekilleneceği anlaşılan siyasi ve ekonomik düzende Türkiye'nin önü açık görünüyor.

İlk 5 ayda sadece OSB'lerde 520 yeni fabrika açıldı. Farklı sektörlere odaklanan fabrikalar için özel sektörümüz 8 milyar liralık yatırım yaptı. 

Yılın son iki çeyreğinde güçlü büyüme oranlarına ulaşmayı hedefliyoruz. 

KIDEM TAZMİNATI

Bugünlerde birileri aynı senaryoyu tedavüle sokmayı amaçlıyor. Asılsız dedikodular yayılıyor. Biz işverenlerin ve çalışanların sorunlarına köklü çözümler getirmeye çalışıyoruz. Kıdem tazminatı konusu da bunlardan biridir. Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak en başta gelen görevimizdir. Amacımız işçilerimizin haklarını kalıcı ve garantili bir sisteme bağlamaktır. Sendikalar gelin bir araya kendi aranızda halledin, halledemeyip bunu eğer kabine halletsin diyorsanız burada art niyet vardır. Niye kendi aranızda bunu halledemiyorsunuz. Ondan sonra bizleri zor duruma düşürmek mi istiyorsunuz?

Sonraki Haber