Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı sandıktan çıkan her sonucu meşru kabul edecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 kanalda aynı anda gerçekleştirilen seçim özel ortak yayınında konuştu. Erdoğan, "Cumhur İttifakı sandıktan çıkan her sonucu meşru kabul edecektir. Milletimiz farklı karar verirse demokrasinin gereğini yaparız." dedi.

Son Güncelleme:

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 televizyon kanalında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen seçim özel ortak yayınında, gündeme ilişkin kritik açıklamalar yaptı.

"Milletimizin pazar günü inşallah şahsıma tekrar Cumhurbaşkanlığı görevini tevdi edeceğine ben inanıyorum" diyen Erdoğan, "Milletimiz farklı bir karar verecek olursa demokrasinin gereği neyse biz yine aynen bunu yaparız." diye ekledi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Muharrem İnce'yi aradım"

- Muharrem Bey'in ayrılışına maalesef üzüldüm. Böylelerinden her türlü saldırı beklenmeli. Ben bugün Muharrem Bey'i aradım. Kendisiyle süreci konuşayım istedim. Anladığım kadarıyla Kılıçdaroğlu'nun şu anda kol kola olduğu, bu bir FETÖ taktiği. Bunlar bunu her an yapabilir, geçmişte de yapıldı. Kılıçdaroğlu makama malum kaset komplosuyla geldi. Olmayacağını açıklayarak geldi ertesi gün kalktı bu defa da aday olduğunu açıkladı. Enteresan olan Muharrem Bey'in kararının arkasında birçok şüphesiz ki namuslu insanların kabullenemeyeceği bazı saldırıların olduğunu anlıyorum ben bugünkü görüşmemizden. Bir insanın her şeyden önce haysiyeti, namusu çok önemli. Avukatlarıyla ilgili görev verdiğini de ifade etti. Biz devlet olarak yapılabilecek neyse her türlü yardıma hazır olduğumuzu söyledik. Böyle bir yarışta yalnız bırakmak da asla doğru olmaz. Yarış keşke dörtte dört devam etmiş olsaydı. Oy pusulasında değişen bir şey yok. 

"Umutlarını, kendilerine özerklik sözü veren Kılıçdaroğlu'na bağladılar"

- Umutlarını, kendilerine özerklik sözü veren Kılıçdaroğlu'na bağladılar. Nice vaatler havada uçuşuyor. Bu pazarlıkları tarafların hiçbiri reddetmiyor. HDP'nin temsilcileri bunları açık açık meydanlarda söylüyor. Bu seçimin sonunda terör örgütü ya tamamen bitecek, ya da yeniden milletin canına, malına göz dikecek güce kavuşacak. Rabbim kimseyi Kılıçdaroğlu'nun peşine düşüp de bir ömür boyu savunduğu değerlere sırtını dönenlerin durumuna düşürmesin. Bize karşı efelenenlerin, teröristlere karşı nasıl biçare kaldığını görüyorum. 

"Biden beni evimde ziyaret edecek kadar dostluğumuz olan bir insan olduğu halde bu açıklamayı yapması beni rencide etmiştir"

- Kampanyanın öncesinde Biden'ın açıklamaları vardı, neydi? Erdoğan'ın saf dışı edilmesiydi. Biden güya benimle özel muhabbeti de olan birisi. Bu açıklamayı ne yazık ki acımasız yaptı, dil sürçmesi diyemeyeceğim. Bu açıklamadan sonra defalarca bir araya geldik. Kendisine sorunca çark etmeye başladı. Çıktı bu defa Bay Bay Kemal Rusya'ya saldırdı. Sözcü Peskov "İspatlaması gerekir" dedi, "İspatlayamazsa altından kalkamaz" dedi. Eğer ben siyasetçiysem bir şeyi ortaya koymamız lazım: Bay Bay Kemal, sen siyaseti hala öğrenemedin, çırak bile olamadın. Senden devlet adamı olmaz, yönetici olmaz. Sen kimsin de Rusya'ya yaptırım uygulayacaksın? Ben Rusya ile de dostum, ABD ile de dostum, Batı'da bize kindar olanlarla da dostum. Herkesle münasebetleri iyi tutacaksın. Gün ola ihtiyaç olur. Biden beni evimde ziyaret edecek kadar dostluğumuz olan bir insan olduğu halde bu açıklamayı yapması beni rencide etmiştir. 

- Seçim milletin iradesiyle yapılacağına göre pazar akşamı her şeyi çok anıt net göreceğiz. 

"Seçimi kaybederlerse iktidarı bırakmazlar" iddialarına yanıt

- Bunu değerlendirmeye bile gereksiz buluyorum, çok saçma bir soru. Bu tür soru terör örgütlerine sorulur. Biz demokratik yolla iktidara geldik. Nasıl halkımızın teveccühü ile iktidara geldiysek, milletimiz farklı bir karar verecek olursa demokrasinin gereği neyse biz yine aynen bunu yaparız. Belediye başkanlığını CHP aldığı zaman belediye başkanımız biz buradan çıkmıyoruz dedi mi? Bu tür yapı CHP'ye aittir. İşte şimdi sanatçıları adeta şimdiden sokağa döküldü. Bizde öyle bir şey söz konusu olamaz. Kaldı ki ben milletime inanıyorum, sandıktan çıkan sonuca saygısı olmayanın, millete saygısı yoktur. Cumhur İttifakı sandıktan çıkan her sonucu meşru kabul edecektir. Karşımızdakilerden de aynı taahhüdü bekliyoruz. Milletimizin pazar günü inşallah şahsıma tekrar Cumhurbaşkanlığı görevini tevdi edeceğine ben inanıyorum. Yurt içinde, yurt dışında. Gerisi koalisyon masasının kendi meselesidir, o da bizi ilgilendirmez.

"Gençlikle aramızdaki muhabbet baya ileri derece"

- 21 yılda gençlerimizin birçok hayalini biz gerçekleştirdik. Harcı biz kaldırdık. Biz geldiğimizde burs 45 liraydı. Krediyi zaten saymıyorum. Faizi yok bir şeyi yok. 6 milyonu aşkın genç seçmen bu seçimde hakikaten etkili olacaktır. Gençlikle aramızdaki muhabbet baya ileri derece. 

"LGBT'nin savunulması ve yaygınlaştırılmasına karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz, tavrımız bu kadar nettir"

- Bu sorunun ahlaki, vicdanı, dini değerler açısından oturduğu bir yer var. Hiç kimsenin farklılığa karşı özel bir husumet beslememiz mümkün değildir. Ancak aile yapımızı koruma sorumluluğumuz da var. LGBT türü akımların bireyleri  kendi dünyalarında yaşadığı sapkınlık olmaktan çıkıp dayatmaya dönüşmesi milli varlığımızı tehdit eder. Meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğiz. AK Parti olarak LGBT'nin savunulması ve yaygınlaştırılmasına karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Tavrımız bu kadar nettir. Saadet Partisi'nin başındaki zat LGBT'ye yönelik tavır ortaya koyuyor mu? 

"Şanlıurfa'dan aday olan Bekir Bey, aynı zamanda Adalet Bakanım, Kürt'tür"

- Yasin Börü'yü öldüren bu alçaklar değil mi? Kimse bunların hesabını sormuyor. Bunlar terör örgütü. Öldürülen Kürt kardeşlerimizin hukukunu korumak, aramak, o da bizim görevimiz. Partimizde bunca Kürt kardeşlerimiz var. Şanlıurfa'dan aday olan Bekir Bey, aynı zamanda Adalet Bakanım, Kürt'tür. Bekir Bey Şanlıurfa'ya da yakışacak bir aday olmuştur. Hayatımız boyunca Kürt kardeşlerimizi PKK'dan ayrı tuttuk. Kürtçe konuşuluyor muydu bölgede? Hayır, önünü biz açtık. Levhalara Kürtçe konuluyor muydu? Billboardlar vs? Hayır, biz yaptık. Bunu kimse görmüyor. Diğerleri bize çok geriden gelirler. Sorun Kürt kardeşlerimizin iradesini gasp etme sorunudur. 

"HÜDA-PAR'ın kendilerine atfedilen terör örgütüyle ilişkisine dair herhangi bir emare yok"

- Bay Bay Kemal'in HDP ile ortaklığı, HÜDA-PAR'ın bizimle olmasıyla kıyas dahi edilemez. Kandil'de bunların birlikte resimlerini gördük. HÜDA-PAR'ın ise kendilerine atfedilen terör örgütüyle ilişkisine dair herhangi bir emare yok, kendileri de reddediyor. AK Parti ülkesine ve milletine bağlı herkesle ittifak yapar, aksini kabul etmesi mümkün değildir. Bölücülük peşinde koşan herkese kapımız kapalıdır. 

"Depremin ülke ekonomisine 100 milyar dolar maliyeti var"

- Seçim sürecinde olsak da deprem öncelikli gündemimiz olmaya devam ediyor. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya, şehirlerimizi ayağa kaldırmaya devam ediyoruz. En geç ekim ayı ile birlikte yüzlerce, binlerce konutun teslimini yapacağız. Depremin ülke ekonomisine 100 milyar dolar maliyeti var. Söz verdiğimiz 650 bin konutu teslim etmeden durup dinlenmeyeceğiz. 

"Kamu bankalarımız çok güçlü"

- Kamu bankalarımız çok güçlü. ABD ve Batı'da banka iflasları birbiri ardına geliyor. Gabar'daki petrolü de sisteme dahil ediyoruz. Kalitesi, kıvamı, Erzurum'un dut pekmezi gibi. Nükleer santralde birinci üniteyi açtık. Savunma sanayimizin en büyük kazanç kapılarımızdan biri haline gelmeye başladı. Dev eserlerimiz ekonomimize katkılar sağlıyor. 

"Soğan patates 7 buçuk liraya kadar düştü"

Bu millete bir operasyon çektiler, başlında CHP var. Patates, soğan ile ilgili oynadıkları birçok oyun var. Arkadaşlarımı tekrar piyasaya gönderdim bakın dedim, soğan patates 7 buçuk liraya kadar düştü. Spekülatif oyunlar giderildikçe durum daha da netleşecek. Sayın Putin benden yoğun bir miktarda domates istedi. Bu talep fiyatları aşağı çekti, üreticiyi sevindirdi. Bay Bay Kemal'in aklı bunları almıyor. Dev projeler yapmak da, fahiş fiyatları engellemek de politikalarımız içinde. 

Kılıçdaroğlu'nun "Türk Yolu" projesi: "Azerbaycan ve Türkiye arasında tesis ettiğimiz kardeşliği kimse bozamayacaktır"

- İpek Yolu hattı olayı yeni bir olay değil, bu adam cahil. CHP'nin bize yaşattığı utancı biz Karabağ savaşında silip attık. Şimdi yine millete utanç yaşatmaya söz vermiş olacak ki Azerbaycanlı kardeşlerimizi görmezden geliyor. Azerbaycan ve Türkiye arasında tesis ettiğimiz kardeşliği kimse bozamayacaktır. Biz İpek demiryolunu zaten inşa ettik zavallı, senin haberin yok. Aklına geleni okuyarak ülke yönetimine talip olunmaz. Kardeşim Aliyev çok güzel ifade etti. Milletim Bay Bay Kemal'e bu fırsatı tanımaz. 

Yüzde 50+1 şartı değişebilir mi?

böyle bir yapılanmaya katılacak olan siyasi partiler olursa bunun olmaması söz konusu değil, olabilir. Doğrusu ben de olmasından yanayım. 50+1 oran itibarıyla değil biliyorsunuz. Yüzde 50 artı 1 demek. Bu seçimden sonra böyle bir adım atılabilir. Anayasa değişikliği gerektiriyor, olmaması için hiçbir neden yok. Ben bu adıma taraftarım. Seçim sonrasında atılacak bu adımla netice alırsak seçim süreçleri çok daha rahat olacaktır. 

bizim seçimlerden sonra ilk icraat kardeş dost ülkelere ziyaretlerdir. Tüm eneerjimizid eprem bölgesindeki inşaat ve ihya çalışmalarına vereceğiz. Azerbaycan gibi KKTC gibi ziyaret edeceğimiz ülkeler var. Ülke geneklinde de topyekün kentsel dönüşümü devam ettireceğiz. 

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber