Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cenazeler kaldırılmadan koltuk kavgasına tutuşanları, ne tarih unutacak ne de milletimiz affedecek

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Depremzedeler ve Arama Kurtarma Ekipleri ile İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan, "Daha cenazelerimiz kaldırılmadan koltuk kavgasına tutuşanları ne tarih unutacak ne de milletimiz affedecektir" dedi.

Son Güncelleme:

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Depremzedeler ve Arama Kurtarma Ekipleri ile İftar Programı'nda konuştu. Muhalefeti eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha cenazelerimiz kaldırılmadan koltuk kavgasına tutuşanları ne tarih unutacak ne de milletimiz affedecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, afet bölgesindeki vatandaşlara, "Ramazan Bayramı'nda Gaziantep Nurdağı ve Kahramanmaraş Türkoğlu'nda ilk köy evlerinin teslimatını gerçekleştireceğiz." diyerek, bayram öncesinde sevindirecek bir haber de vermiş oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar:

-Deprem sebebiyle bu sene Ramazan ayını buruk geçiriyoruz, ama sizler tüm bu buruklar içerisinde boş durmadınız. Gerek belediye başkanları gerek AFAD, 11 ilimizi ilçeleriyle paylaştınız, ne gerekiyorsa orada paylaşarak depremzede kardeşlerimizle hemhal oldunuz.

-Birçok dedikodu uyduruldu. Fitne fesat çıkardılar. Sizler durmadınız oralarda çalıştınız.

-Enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Bununla birlikte kalıcı konutlarımızı da 1 yıl gibi bir sürede tamamlayacağız. Bayrama kadar köy evlerini teslim edeceğiz.

-Çadırlar kurduk, prefabrik konutlar yaptık, köy evleri ve kalıcı konutlara başladık bir yandan da. Biz bunları Bingöl'de, Van'da, Elazığ depreminde Malatya'da gösterdik. Kütahya'da, İzmir'de gösterdik. Nasıl söz verdiysek o takvim içerisinde konutları teslim ettik. Bütün bunlarla birlikte aynı şekilde sözlerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz.

-Yaralılarımızın birçoğunu KYK yurtlarında barındırdık. Hiç kimse benim halim ne olacak demesin. Bu Bay bay Kemal denen zat, ne dediler, online sistem ile eğitim olmaz dediler, peki Kovid döneminde 2 yıl bu işi yapmadık mı? Şimdi bizim derdimiz daha beter. Depremden çıkan kardeşlerimizi acil olarak aç açık bırakmayacağız.

-THY uçaklarını seferber ettik. Aldık, Ankara, İzmir, İstanbul'a naklettik. Dertliyiz, bu millete aşkımız var. Dedik ki bu sistemle bizim 850 bin o yurtlarda iskan edebileceğimiz imkanımız var. Herkes de bundan memnun. Oradaki vatandaşlar, bize teşekkür ediyor. Ama biz yine geldiğimiz yere dönelim diyorlar. Tabii, hazırlıkları bitirelim, geldiğiniz yere dönün.

-Kimi çevrelerce ısrarla yürütülen 'devlet yoktu', işte, devlet burada. İlk andan itibaren oradaydınız. Israrla yürütülen bu olayın, hakkaniyetli, doğru ve hatta iyi niyetli olduğunu da düşünmüyorum. Devletin kurumlarını iftira atanları milletin vicdanına havale ediyoruz.

-Kabine üyesi arkadaşlarımızı ilk günden itibaren illere sevk ettik. AFAD, bu işler için kuruldu, ilk andan itibaren her şeyiyle, bölgede yerini aldı. Sağlık Bakanlığı bütün imkanlarıyla yerini aldı. Su yok dediler, biz her şeyi söyledik, aman dedik kullanma suyu ile içme suyunu karıştırmayın, ikisi ayrı. İçme suyu için de biz tırlarla içme suyu gönderdik. Sürekli... Biz vatandaşımızı bu noktada çadırlara girdiğim zaman bakıyordum, blok blok içme suları...

-İftiranın sonu yok, kimin milletin derdiyle dertlendiği kimin de acının siyasetini yaptığı belli oldu. Daha cenazelerimiz kalkmadan koltuk kavgasına tutuşanları ne tarih unutacak ne de milletimiz affedecektir. 11 ili etkileyen bir afet olması, çetin kış şartları işlerimizi güçleştirdi. İlk bir iki gün aksaklıklar ve gecikmeler yaşanmıştır. Ancak toplumun tamamının kalbinin orada attığını millet şahit. 

-Depremzedeler, samimi çalışmalarımızı yakından biliyor. 

-227 bin kamu görevlimiz depremzedelerin yanında yer aldı. Gönüllüler ile birlikte yaklaşık yarım milyon insan bölgeye koştu. Hepimizi gözyaşlarına boğan sayısız mucizelere tanıklık ettik. 

-Gecenin zifiri karanlığına, kışın ayazına, birkaç gün aralıksız süren yağmura rağmen hiçbir zaman vazgeçmediniz. 

-Deprem illerinde hayat normale dönene kadar kardeş belediyelerimiz çalışmalarını sürdürecek. Elbette ki sıfır atık yönetimini de önemsiyoruz. Bu kapsamda sıfır atık yönetiminde önemli olan tek kullanımlık ürünlerin azaltılması.

-Deprem konutlarında hiç vakit kaybetmiyoruz, bölgede toplam 650 bin yeni yuva yapmayı planlıyoruz. Şimdiden 85 bini aşkın konut ve köy evinin yapım süreci başladı, 43 binin temel atma süreci başladı.

-Yarın Malatya'da depremden sonraki 66 gün içinde 100 bin konutun inşa sürecini başlatmış, mayıs sonuna kadar bu sayıyı 319 bine tamamlamış olacağız.

-Küçük sanayi bölgelerini de ayağa kaldıracağız. Deprem bölgesindeki 14 milyon insanımızın hayır duasını alacağız, Türkiye için hemen şimdi, diyerek yıkılan şehirleri yeniden imar edecek her türlü sıkıntı milletimizin yanında olacağız.

-14 Mayıs seçimlerinde milletimizin; kavga, ayak oyunu ve didişmenin eksik olmadığı 7'li koalisyon yerine tercihini yine eser siyasetinden yana kullanacağına inanıyorum.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber