Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek'te önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bosna Hersek'te konsey üyeleriyle görüşmesinin ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'teki temasları kapsamında Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komsic, Konseyin Boşnak üyesi Sefik Dzaferovic ve Sırp üye Milorad Dodik ile bir araya geldi. Görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek'te yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"Bosna Hersek'in milletimizin kalbinde ayrı bir yeri var. Geçtiğimiz haftalarda yangın ve sel felaketinde gönderdikleri mesajlar da bunun karşılıklı olduğunu gösterdi.

DEAŞ’a karşı en güçlü mücadeleyi biz verdik, veriyoruz.

Az önce aldığım bilgilere göre, Afganistan'daki ölü sayısı 170'i buldu. Tüm bunlar şunu gösteriyor, dünyadaki en güçlü ülkelerin girdikleri yerden hassas çıkmaları gerekirdi ama öyle olmadı. Terör örgütlerine bu ülkeleri teslim etmek suretiyle bölgelerden ayrılmak ciddi sonuçlara yol açtı.

Afganistan'da 20 yıldır büyük emeklerimiz oldu.

Dünyada en güçlüyüm diyen ülkelerin girdikleri yerlerden çok daha dikkatli çıkmaları gerekirken bu çıkışlar öyle söylendiği gibi olmadı.

Sivillerimizi ülkemize taşıdık. Şu anda az sayıda teknik elemanımız bulunuyor. Bunun dışında tüm ekiplerimizi çekmiş bulunuyoruz.

Bosna Hersek ile ikili ticaret hacmimizi bir milyon euroya çıkarmayı hedefliyoruz.

DAEŞ farklı bir örgüt. Taliban farklı bir örgüt. Örgütler arasında çatışmalar var. Terör örgütleri arasındaki bu çatışmalardan Türkiye'nin ya da başka bir halkın karlı çıkması düşünülemez. Bütün mesele öncelikli olarak Afganistan halkının huzurunu sağlamaktır. ABD'nin atacağı bir adım varsa Afgan halkının huzuru için olmalı. Ama ABD ben çekildim deyip çekilip gidiyor. Sonra da ne derdiniz varsa görün diyor. NATO ne yapacak, biz de NATO ülkesiyiz, o noktada görüşmelerimiz olacak. Ne gibi adımlar atacağız, onların planlamalarını yapacağız. Görüşmelerimiz olacak. Ne yapacağız konuşacağız. Tüm adımlarımızı attık.

Asker ya da sivil kimse orada (Afganistan) kalmayacak. Sadece bir teknik ekip kalmış olacak. Bu şekilde oradan ayrılıyoruz. Sonucu hayırlı olsun diyorum."

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber