Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Tokyo Olimpiyatları'nda büyük başarılara imza atan milli sporcular ile düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Son Güncelleme:

2020 Olimpiyatları'nda Türkiye'ye madalya getiren milli sporcularla Beştepe'de düzenlenen yemekte bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şunları kaydetti:

"Dünyanın her ülkesinden 10 bin sporcunun katıldığı bu dev organizasyonda Türkiye toplamda 13 madalya alarak büyük bir rekora imza atmıştır. Tokyo 2020 Olimpiyatları, 1936'dan beri katıldığımız en fazla madalya kazandığımız olimpiyatlar olmuştur. Tokyo 2020, sadece madalya sayısı açısından değil kadın sporcularımızın elde ettiği başarılar bakımından da tarihe geçmiştir. Kazandığımız 13 madalyanın 5'i kadın sporcularımız tarafından getirilmiştir. Sadece madalya sayısı açısından değil kadın sporcularımızın elde ettiği başarılarda da tarihe geçmiştir. Tarihimizde jimnastik, okçuluk ve karate branşlarında ilk kez madalya kazanmanın sevincini yaşadık.

Hayatta hiçbir başarı tesadüf eseri ortaya çıkmaz. Başarı şansın değil emeğin inancın ve sırttan akan terin ürünüdür. Başarı; sporcusu, hocası, ailesi, bakanlığı ile topyekün bir başarıdır. Kiminiz ailenizin teşviki kiminiz de beden eğitimi hocanızın teşvikiyle keşfedildiniz.

81 vilayetin tamamında kurduğumuz tesisleri ile sporda çok ciddi yatırımlar yaptık. Ülkemizdeki spor tesisleri sayısını 3bin 915'e yükselttik. 

Sporcu eğitim merkezlerimiz spordaki başarılarımızı kalıcı kılmak için hayata geçirdiğimiz en iyi yatırımlardan bir tanesidir. Sporcularımızın eğitimleri ile spor hayatları arasında tercih yapma durumunu ortadan kaldırıyoruz. Sporda son 19 yılda katettiğimiz bu mesafeyi elbette önemsiyor ancak yeterli görmüyoruz. Sınırlı varlık gösterdiğimiz spor dallarında ülkemizi daha iyi yerlere taşımaya çabalıyoruz. 

Attığımız adımlar ile spor ve sporcuya bakış açısını değiştirdik. 2023'e giden süreçte spor dallarında ülkemizi çok daha iyi bir konuma getirmeyi planlıyoruz."

Sonraki Haber