Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya-i Kebir Camii'ni rücu ettirerek kirli oyunu bozduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın finalinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ayasofya-i Kebir Camii'ni de aslına rücu ettirerek milletimiz üzerine oynanan kirli oyunu tümüyle bozduk." dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın finalinde konuştu. 

 Kritik açıklamalar yapan Erdoğan'ın konuşmasından konu başlıkları şöyle:

- Geçmişte bu aziz milletle Kur'an'ın irtibatını kesmek için her yol denendi. Tek parti devrinden 28 Şubat'a kadar milletimizle hesaplaşmak isteyenlerin ilk göz diktiği yerlerden biri Kur'an öğretilen yerler olmuştur.

- Bir süredir kimi Avrupa ülkelerinde İslam düşmanlığı yaparak, hatta Kur'an-ı Kerim'i yakarak  kendilerine siyasi rant sağlamaya çalışanlar olduğunu görüyoruz. 

- Kur'an-ı Kerim'e uzanan hiçbir kirli ele müsamaha göstermeyecek, onun mahremiyetinin üzerine titreyeceğiz. 

AYASOFYA CAMİİ MESAJI

- Ayasofya-i Kebir Camii'ni de aslına rücu ettirerek milletimiz üzerine oynanan kirli oyunu tümüyle bozduk. Bununla kalmadık caminin müzeye çevrilmesinin ardından yıktırılan Fatih yadigârı medreseyi de yeniden ihya ederek vakıf üniversitemizin hizmetine verdik.

- Hamd olsun ülkemizde Kuran eğitimine her seviyede ulaşmak mümkündür. Çocukluktan erişkinliğe kadar her yaş grubunda dileyen herekse Kuran-ı Kerim'i öğretecek altyapıya sahibiz. Ayrıca çok kısa süre önce kurduğumuz Diyanet Akademisi'yle tüm bu süreci çok daha nitelikli hale getiriyoruz.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber