Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çarpıcı açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afganistan'la ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamalarında, "Türkiye'nin Afgan mültecilere kapıları açması düşünülemez" dedi.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afganistan'la ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamalarında, "Türkiye'nin Afgan mültecilere kapıları açması düşünülemez" dedi.

Erdoğan'ın ABD dönüşü açıklamalarından önemli başlıklar şu şekilde: 

-(ABD ile) Temennim iki NATO ülkesi olarak birbirimize hasmane değil dostane davranalım. Ama iki NATO ülkesi olarak şu an gidiş pek hayra alamet değil.

-Ben, oğul Bush ile iyi çalıştım, Sayın Obama ile iyi çalıştım, Sayın Trump ile iyi çalıştım ama Sayın Biden ile iyi başladık diyemem.

-(F-35) Türkiye olarak dürüst davranıyoruz, duruşumuz dürüsttür ama Amerika maalesef dürüst davranmadı, davranmıyor.

-Biden, terör örgütlerine silah, mühimmat, araç gereç taşımaya başladı. Biz bunu elimizi kolumuzu sallaya sallaya seyredecek değiliz.

-Şu anda Taliban’ın elindeki silahlara baktığınız zaman, bu silahlar Amerika’nın silahları. Dolayısıyla bu bedeli de ödemek durumunda kalacaktır.

-Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur… Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik.

- Türkiye olarak iklim değişikliği noktasında düşüncemizi Glasgow’da vereceğimiz mesajlarla da ortaya koyacağız.

-Bize S-400 konusunu bahane edip F-35’leri vermemek, devletler arası ilişkilerde ne diplomasi ne münasebetler noktasında kimlik ortaya koymaktır.

-Taliban’ın şu andaki yaklaşım tarzına bakıldığında kucaklayıcı, kuşatıcı bir yönetim maalesef oluşmadı.

-Temennim, gerek Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları ile alakalı gerekse ikili ilişkilerdeki süreci zengin kılacak bir iktidar iş başına gelsin.

-Diyanet İşleri Başkanı'mızı asla yalnız bırakmayız. Bu makama hakaret edenler, bu ülkede dinini, diyanetini bilenlere hakaret etmiş olurlar.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber