Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs'ta bu maskeli baloya son vereceğiz

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, muhalefeti sert ifadelerle eleştirerek, "14 Mayıs'ta bu maskeli baloya son vereceğiz" dedi.

Son Güncelleme:

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'da önemli açıklamalarda bulundu. Muhalefeti sert bir dille eleştiren Erdoğan, Samsun halkına devam eden projelerin yanı sıra yapılacak yeni yatırımların da müjdesini verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti sert ifadelerle eleştirerek, "14 Mayıs'ta bu maskeli baloya son vereceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

-Gazi'nin İstiklal meşalesini yaktığı Samsun'u bir kez daha muhabbetle selamlıyorum. İlçeleriyle, mahalleleriyle samimi sohbetlerin yapıldığı huzurlu haneleriyle tüm Samsun'a selamlarımı iletiyorum. Şehre geldiğimiz andan itibaren caddenin sağında solunda o ne muhteşem bir katılım. 14 Mayıs'a yürüyoruz, sandıkları patlatmaya yürüyoruz. 

-Sözlerimin hemen başında rengimiz renginiz diyerek Samsunspor ve teknik ekibi tebrik ediyorum, sizleri de kutluyorum. 

-Milli mücadeleye öncülük eden Samsun, geleceğin de mimarı olacaktır, sokaklara koşan on binler bize bunları anlatıyor. Burada caddeler hariç 120 bin insan var. Bay bay Kemal n'aber? Bak, meydan gör. Dün Rize ve Trabzon bugün Ordu Samsun bize bunu müjdeliyor. Gençlerimiz Türkiye yüzyılına, kadınlarımız onlar için yaptıklarımıza, emeklilerimiz haklarına sahip çıkmamıza, işçilerimiz onların hakları için verdiğimiz mücadeleye sahip çıkıyor.

-Türkü ile Kürdü ile Alevisi Sünnisi ile milletimizin tamamı bu ülke için attığımız adımlara sahip çıkıyoruz.

-Cumhur İttifakı olarak oyunları boza boza, zincirleri kıra kıra zafere koşuyoruz zafere. 85 milyon olarak emin adımlarla Türkiye yüzyılına yürüyoruz. Rabbim muhabbetimizi daim eylesin, diyorum. 

-Kardeşlerim, ahde vefanız ve aşkınız için teşekkürler. Samsun, 14 Mayıs'ta durmak yola devam diyor muyuz, 14 Mayıs'ta doğru adımlarla yola devam diyor muyuz, Türkiye yüzyılı için hemen şimdi, diyor muyuz, Samsun'da yeniden tarih yazıyor muyuz? 19 Mayıs'ta Gazi'yi tütün iskelesinde karşılayan Samsun, budur. 

-5 milyar 880 milyon lirayı geçen projelerin açılışını yapmıştık. Şehrimize kazandırdığımız eserler hayırlı olmasını diliyorum. Bizim ne makam ne koltuk gibi derdimiz var, tek amacımız milletimize layıkıyla hizmet etmek. 

80 YILDA YAPILAMAYAN ESERİ, BU ÜLKEYE 20 YILDA KAZANDIRDIK

-80 yılda yapılamayan eseri bu ülkeye 20 yılda kazandırdık. Burada, Samsun'dan Hopa'ya bu sahil yolunu kim yaptı? Bay bay Kemal senin böyle bir şeyin var mı yahu, hayatta bunların böyle bir hizmeti var.

-Türkiye, tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlelerini bizimle gerçekleştirdi. 

-Sağlık sistemini bugünkü modern hale getirdik. Milletimize vurulan anti demokratik prangaları beraber parçaladık. 

SAVUNMA SANAYİSİNDE DIŞA BAĞIMLILIĞI YÜZDE 20'YE DÜŞÜRDÜK

-Savunma sanayimizin yüzde 80 olan dışa bağımlılığını yüzde 20'ye beraber düşürdük. 

-Türkiye'yi 14 Mayıs'ta çok daha ileriye birlikte taşıyacağız. 14 Mayıs'ta yeter, söz de karar da gelecek de milletindir diyerek 21 yıllık demokrasi ve kalkınma hamlemizi zirveye taşıyacağız. 

-14 Mayıs milli irade bayramımız şimdiden hayırlı olsun. Şimdi bunlara 14 Mayıs'ta gereken dersi veriyor muyuz? Tüm dostlarımıza ulaşacağız, kale içeriden fethedilir. 

-Bay bay Kemal'le bunlar olmaz, yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunların hayatında ülkemize kazandırdıkları bir şey yok. Bizler yaşatacak daha çok zaferin peşindeyiz. Daha çok zaferimiz var, gidecek daha çok yolumuz var. Vizyonumuzu çizdik, yol haritamızı oluşturduk. Plan programımız her şeyimiz hazır.

-Zorluklara aldırmayacağız, engellere katılmayacağız, terör örgütlerine boyun eğmeyeceğiz, dik duracağız. Bay bay Kemal teröristlerle yürüyor. Talimatı Kandil'den alıyor, onun dini var mı, kitabı var mı, ama ben Kürt kardeşlerimi tenzih ederim. Bunlar Diyarbakır annelerinin evlatlarını dağa kaçıran değil mi? Bay bay Kemal Selo'nun suçu var mı diyor, şu hale bak, insanlarımız öldü, Abdullah Öcalan'ı çıkaracakmış, bu yüzden 14 Mayıs çok önemli. Bunlara kalsa ülkemizin altını üstüne getirecekler. 

-Samsun yapıyoruz derse yapar. Burası İstiklal mücadelesinin ilk adımının atıldığı yer. Aramıza fitne sokanlara fırsat vermeyeceğiz. İktidara gelmenin yolunu milletin iradesi yerine FETÖ'cüler ve bölücülerle işbirliğinde arayanları 14 Mayıs'ta hep birlikte sandığa gömeceğiz.

-Bu zat SSK müdürü oldu, çalışanları hastaları kapılarda inletti, hasta öldüğünde rehin aldı, Deniz Baykal'ı sırtından bıçakladı. Yıllardır CHP seçmenine gün yüzü göstermedi. 2019 seçimleri öncesinde namus sözü vermişti, ilk ay 15 bin Belediye personelini işinden etti. Bırakın yeni yatırım yapmayı var olan işleri bile yürütmedi.

-Mandacı muhipler cemiyetine çarptırdı. AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na LGBT girebilir mi? Bunlar LGBT'ci, Londra'daki tefecilerden 300 milyar dolar ayarladığını bizzat kendi ortağı inkar etti. Depremzedelerin acılarını istismar etmeyi denedi, onları da unuttu. Bölücü örgütün siyasi uzantılarına hangi sözleri verdiğini söylemiyor.

-Kandil'deki terör baronlarının niçin kendisini desteklediğini açıklamıyor. Pensilvanya'daki hamburgercide 8 saat kimlerle ne konuştuğunu söylemiyor?

-KIZILELMA, TCG Anadolu, Kaan'dan neden rahatsız olduğunu, Togg fabrikasını neden ziyaret etmediğini, LGBT'ye neden arka çıktığını, Selo'nun kapısında neden nöbet tuttuğunu söylemiyor. 

-15 Temmuz'da Erdoğan'ı nasıl öldürecekler, bunu Bakırköy Belediye Başkanının evinde kahvesini içerek izledi. 

-14 Mayıs Kemal'in bay bay Kemal olacağı gündür. 

-Daha kendi aralarında anlaşamıyor, sorunlarını çözemiyorlar, kalkıp ülkelerin sorunlarını çözmekten söz ediyorlar. Kandil ile Pensilvanya ile iş tutanlardan bu ülkeye hayır gelir mi, her ağızdan ayrı bir avazın çıktığı masadan Samsun'a fayda gelir mi?

14 MAYIS'TA BU MASKELİ BALOYA SON VERECEĞİZ

-Bölücü örgütün Suriye'deki uzantılarına bölücü diyemeyenler namusumuzu savunabilir mi? millete parmak sallayanlar demokrat ve özgürlükçü olabilir mi? Elbette olamaz. İnşallah 14 Mayıs'ta bu maskeli baloya hep birlikte son vereceğiz. Samsun'da vatan millet deyip Van'da Selo'ya özgürlük diyenlerin maskesini hep birlikte indireceğiz. 

-Bay bay Kemal ve ortakları ne yaparsa yapsın, biz, sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Çok hizmet yaptık, çaba harcadık, şehirlerin altyapı ve üst yapı eksikliklerini biz giderdik. Samsun'a 92 milyar lira kamu yatırımı yaptık.

SAMSUN'A PEŞ PEŞE MÜJDELER

-Samsun Bafra ve çevreyolu, Terme, Ünye yolunu seneye bitiriyoruz. YHT projesini yatırım programına aldık. Vezirköprü ve Doluca barajlarının yapımı sürüyor. Samsun'da 605 bin dekar tarım arazisini sulamaya açarak yıllık 2 milyar lira zirai gelir artışı sağladık. 

-Sanayi ve teknolojide, Yakakent Su Ürünleri İhtisas Sanayi Bölgesini kuruyoruz. Orta Karadeniz Serbest Organize Sanayi Bölgesi kuruluşu tamamlandı. Salıpazarı'na da doğal gaz getiriyoruz. 148 bin doğal gaz abonesi olan Samsun'un ilçelerini gaza kavuşturduk.

-14 Mayıs çok önemli, 10 gün sonra sandıklardayız. Ülkemiz ve geleceğimiz adına hepimizin adına önemli görevler düşüyor. Ben Samsunlu kardeşlerime güveniyorum.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber