This browser does not support the video element.

Cumhur İttifakı'nın adayı Erdoğan'ın adaylığı için başvuru yapıldı

AK Parti ve MHP heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na başvurdu.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylık başvurusunu, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptı.

AK Parti ve MHP heyetleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Adaylığı başvurusunun ardından YSK önünde açıklamada bulundu. 

Erkan Akçay, "MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak YSK'ya müracatını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Kararın ve başvurunun ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi. 

Feti Yıldız'ın açıklamaları ise  şöyle:

"YSK'ya başvuruyu yaptık. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, MHP'nin ve Cumhur İttifakı'nın adayıdır. Cumhur İttifakı 15 Temmuz hain darbe girişiminde kendiliğinden kurulmuştur. Türkiye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş ve tarihi bir birlikteliktir Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı Türkiye'yi ilelebet yaşatma iradesidir. Türkiye'ye saldırılar karşısında ortak duruş ortaya koymaya ve uluslararası operasyonlara yönelik her türlü faaliyetin karşısında yer almaya kararlıdır. Aziz Türk Milleti, Kandil yapılanmasına 14 Mayıs'ta cevabı verecek ve attığı tokat ABD'den değil, Mars'tan duyulacaktır. Seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Ali İhsan Yavuz, "Bu kapsamda son günü beklemeden, zaten hiç tereddüt etmediğimiz adayımız için başvuruda bulunmuş olduk. Adayımız çok net, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz." diye konuştu.

İTİRAZLARI DEĞERLENDİRECEK OLAN YSK'DIR

İsmet Yılmaz,  "Cumhurbaşkanımızı Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine yönelik belgelerimizi teslim ettik. Milletimize hayırlı olsun" dedi.  Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Yılmaz, "Seçim süreci başladıktan sonra seçimle ilgili her türlü kararı alma YSK’nın kararındadır. Herkes her itirazını yapar, nihai kararı verecek olan YSK kararıdır. Mevzuatı dikkate alarak" dedi.  

AK Parti ve MHP TBMM grupları, 16 Mart'ta ayrı ayrı düzenledikleri kapalı grup toplantılarında, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin grup kararı almıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber