Ahmet Mahmut Ünlü: CHP ile pazarlık yapan cemaatler var
Siyaset-cemaat ilişkisiyle ilgili açıklamalar yapan Ahmet Mahmut Ünlü, CHP ile pazarlık yapan tarikat ve cemaatlerin olduğunu söyledi.
'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen din adamı Ahmet Mahmut Ünlü, Habertürk TV'ye açıklamalarda bulundu.
Siyaset-cemaat ilişkisiyle ilgili konuşan Cübbeli, "Antalya'da konuşuyorlar, 'Sen bana kaç yurt vereceksin?' diyor. Bu pazarlığı yapıyor, CHP'ye de oyunu veriyor" dedi. Bu sözlerin ardından Ünlü, moderatörden gelen "Hangi cemaat?" sorusuna yanıt vermedi. Ancak programa katılan gazeteciler "Süleymancılar" dedi.
"CHP İLE PAZARLIK YAPIP OYLARINI ONLARA VERİYORLAR"
Ünlü'nün siyaset-cemaat ilişkisiyle ilgili açıklamalarından satır başları:
"Bir tarikat ve cemaat, 'ben burada rey verip, pazarlık yapayım' diyor. Bazı cemaatler, bunlar tarikat ehli, rabıta yapıyor vs. CHP'ye rey veriyorlar. Antalya'da konuşuyorlar, "sen bana kaç yurt vereceksin?" diyor. Bu pazarlığı yapıyor, CHP'ye de oyunu veriyor."
"MAHMUT EFENDİ, BAYKAL'LA BİLE GÖRÜŞMÜŞTÜR"
"Mahmut Efendi, 'Ben Erbakan'la görüşüp de Türkeş'le görüşmem' demez. Baykal'la bile görüşmüştür. Dini yapılar sosyal yapılar değil mi aynı zamanda? Siyaset de sosyal bir şey değil mi? Burada benim zemmettiğim, pazarlıktır. Kontenjan, bakan, ihale istemektir. Hangi cemaat bunların içindeyse ben bunlardan bizarım"
SİGARA HARAM MI?
Diyanet'in verdiği 'sigara haramdır' fetvasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ünlü, şu ifadeleri kullandı:
"4 mezhep içinde kalmak şartıyla ruhsatlardan istiade edebiliriz. Organ nakli Hanefi'de caiz değil, Hanbeli'de caiz. İki tane böbrek var. Adam bir böbrekle yaşayabiliyor. Hanbeli'de caiz. Ali Erbaş çıktı dedi ki 'Sigara haramdır'. Ben de dedim ki maksadı nedir? Diyanet diyor ki, 'sen sigaraya haram diyemezsin' diyor ilmihalde, mekruh dersin diyor. Haram derken gerekçelerin ne; vücuda zarar vermek, israf, çoluk çocuğun nafakasını zayi etmek. Zarar genel bir kaidedir. İsraf deniliyor. Biz bunlardan dolayı mekruh diyoruz. Mesela ben şeker hastasıyım. Bana tatlı yasak, haram demiyoruz. Bir dilim baklava ikram ettin yiyorum. Sen bana diyebilir misin ki, 'Bunu yemek sana haram', diyemezsin. Belki insülünü fazla vuracağım yiyecem. Helal haram etkisi Allah'a aittir. Haram ancak bir adam sigaraya verdiği parayla çocuğun ekmeğinden kesiyor. 1 ekmeği sigaraya veriyor çoluk çocuğundan kesiyor. Buna haram diyelim hep birlikte. Kanser diyelim. Doktor diyor ki 'ciğerin gitmiş bir ümit var, sigarayı kesmen lazım'. Bu müşahhas olay. Bu özelde. Genel manada diyemezsiniz. Ali Haydar Efendi, oda dolusu altın verseniz bir tane ağzıma sürdüremezsiniz. Ama diyor oda dolusu altın verseniz haram dedirtemezsiniz. Kıyasla olacak iş değil, nas lazımdır deniliyor. Bu tahrimen mekruh diyoruz, harama yakın".