CIA ve Mossad bu otelde, müzakereler gizli yürütülüyor

Orta Doğu'da büyük savaşın ayak sesleri giderek yaklaşırken, CIA ve Mossad ajanlarının Paris'teki bir otelde aylardır gizlice buluştukları ortaya çıktı. Hem İsrail-Filistin hem de Rusya-Ukrayna savaşlarına ilişkin barış müzakereleri sıra dışı güvenlik önlemleri altında "The Peninsula Paris Oteli"nde gerçekleşiyor.

Son Güncelleme:

İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ajanların buluşmalarının başlıca mekanları her zaman oteller oldu. Saygın küresel istihbarat sitesi Intelligence Online'ın (IO) elde ettiği bilgilere göre Paris'in tam merkezinde bulunan ve şehrin sembolleri sayılan Zafer Takı ile Eyfel Kulesi'ne yakın olan 5 yıldızlı bir otel de son 9 aydır alınan yüksek güvenlik önlemleri bu anlamda dikkat çekiyor. Kleber Bulvarı üzerinde bulunan "The Peninsula Paris Oteli" iddiaya göre İsrail-Filistin Savaşı ve Rusya-Ukrayna Savaşı için kritik öneme sahip. Otelde çatışan taraflar barış müzakereleri yürütürken batılı istihbarat örgütlerinin tepe isimleri ve ajanları da karşılıklı bilgi paylaşıyorlar.

Aralarında CIA ve Mossad'ın da olduğu istihbarat örgütlerinin direktörlerinin bir araya geldiği Fransa'daki The Peninsula Paris Oteli etrafında olağanüstü güvenlik önlemleri alınıyor.

GÜVENLİK ÇEMBERİ 

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan ünlü The Peninsula Paris Oteli'ne son 6 aydır sivil girişleri de kısıtlanmış durumda. Otel etrafındaki 4 caddede sürekli kimlik sorgulaması yapılırken kolluk güçlerinin en az 3 kez sivilleri gözaltına aldığı bilgisi paylaşılmakta. Oteldeki güvenlik önlemleri zinciri kentin sembollerinden sayılan Zafer Takı'na kadar ulaşmış durumda. Otel, anıt yapıya oldukça yakın bir noktada yer alırken, anıtın etrafında her ayın belirli günleri terörle mücadele polisi, Fransız ordusuna bağlı özel askeri birimler ve zırhlı araçlar devriye atıyor. İstihbarat kaynakları, Ajanların buluşma dilimlerinde otele sivillerin kabul edilmediği bilgisini de aktarırken, neden böylesine yoğun ve sert güvenlik önlemleri alındığı ise merak konusu. 

EŞ ZAMANLI KONAKLAMA

Bu sorunun cevabı son 9 aydır otele gelen ziyaretçilerde gizli. Otelde aynı anda Fransa Dış İstihbarat Servisi DGSE'nin Direktörü Nicolas Lerner, CIA Direktörü William Burns, Mossad Direktörü David Barnea ve Rusya Dış İstihbarat Servisi'nin başı Sergey Narışkin kalıyorlar. Üst düzey isimler bir yandan otelde gerçekleşen çapraz diplomasiye eşlik ederken, diğer yandan istihbarat paylaşımı ve stratejik planlamalar yapıyorlar.

DÖRTLÜ MÜZAKARELER

Otelde bir yanda İsrailli ve Filistinli yetkililer diğer yanda Rus ve Ukraynalı üst düzey isimler, ABD Dışişleri Bakanlığı diplomatlarının da katıldığı ortak barış müzakereleri yürütüyorlar. Elde edilen bilgilere göre otelin üst katlarındaki suit daireler üst düzey istihbarat yöneticilerine ve askeri yetkililere; alt katlar ise diplomatlar, ajanlar ve güvenlik görevlilerine ayrılmış durumda. Otelin sahibi Katar Başbakanı Muhammed bin Abdulrahman al-Thani olmasına karşın lüks mekanda tek bir Katarlı görevlinin kalmasına bile izin verilmiyor.

İsrail-Filistin ve Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin gizli müzakere görüşmeleri otelin teras katında gerçekleştiriliyor.

TALİMATLAR 'HİDALGO'DAN

Daha önce dünyadaki en eski coğrafya bilim cemiyeti olan 'Société de Géographie'ye ait olan otelin istihbarat yöneticileri tarafından perde arkasında yürütülen barış görüşmeleri için seçilmesinin pratik sebepleri de bulunuyor. Otelden havalimanına ulaşım oldukça kısa ve geniş yollar sayesinde yeterli güvenlik önlemleri alınabiliyor. İstihbarat örgütlerinin yöneticileri otele gelmeden tüm şehirde Belediye Başkanı Anne Hidalgo tarafından olağanüstü güvenlik önlemleri için talimat verildiği de ifade ediliyor. Bu önlemler arasında istihbaratçıların araçları hareket haline geçmeden önce kullanacakları yolların trafiğe kapatılması ve dar yolların polis araçlarıyla örülmesi de bulunuyor.

RUSLAR GÜVENMİYOR

Öte yandan Hong Kong merkezli ünlü girişimci Kadoorie ailesinin sahip olduğu 'Hongkong and Shangai Hotels – HSH' şirketi de otelin ortağı durumunda. Ajanların özel görüşmelerini sıklıkla otelin terasında gerçekleştirdikleri ifade edilirken, lobi bölümünün ise daha çok otelde bulunan ülkelerin askeri yetkilileri tarafından kullanılıyor. Rus yetkililer ise otelde ve çevresinde diğer temsilcilerden farklı olarak kendi özel güvenlik önlemlerini alırken, güvenlik detaylarını Paris Belediyesi ve diğer ortak güvenlik birimleriyle paylaşmıyorlar. 

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber