CHP'li Semra Dinçer, TBMM'de kürsüye kefen astı!

TBMM Genel Kurulu'nda CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, kürsüye şiddet olaylarında hayatını kaybeden vatandaşların isminin yazıldığı kefen bezi ile çıktı, kadın cinayetlerinden söz ederken kürsüyü yumrukladı.

Son Güncelleme:

TBMM Genel Kurulu'nda Saadet Partisinin "sosyal güvenlik sorunları"; İYİ Parti'nin "Kahverengi kokarca zararlısının Karadeniz'de üreticilere verdiği zarar"; DEM Parti'nin "kadına yönelik şiddet" ve CHP'nin "suç oranlarındaki artışta medyanın etkisi" konularında Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerileri ayrı ayrı görüşüldü.

CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, şiddet olaylarında hayatını kaybeden vatandaşların isminin yazıldığı kefen bezini kürsünün önüne koyarak "Bu kefenin üzerinde katledilen kadınların, kız çocuklarının ve bebeklerin isimleri var. Lafı hiç eğip bükmeye gerek yok, bu ülkede her gün kadınlar ve çocuklar katlediliyor. Sizin erkek egemen politikalarınız ve kadınları katleden canilere uyguladığınız cezasızlık politikalarınız yüzünden 22 yıldır kadınlar ne yazık ki bu kefeni çantalarında taşıyorlar, bu kefeni kadınların kaderi yaptınız. Bu topraklarda katledilen her kadının vebali boynunuzdadır." dedi.

Partisinin grup önerisi üzerine konuşan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, son zamanlarda yaşanan olayların herkesi kaygılandırdığını söyledi.

Kılıç, "Hızla yükselen çete ve mafyalara özenme, kolay para kazanma ve lüks yaşam isteği, uyuşturucu kullanımı ve şiddet eğilimi, gençlerimiz ve çocuklarımızın hayatını karartmaya devam ediyor. Çeteler, sosyal medyada lüks hayatlarını gençlere pervasızca pazarlıyor. Yeni nesil mafyalar internetten açık açık propaganda yapıyor. Dizilerde ise suçlular gençlere kötü örnek oluyor. Gündüz programları ise evlere şenlik, şiddet ve ahlaksızlık diz boyu." diye konuştu.

Sonraki Haber