CHP'li Engin Altay: Barajı yüzde 3'e düşür

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, "Şimdi beyler barajı bu teklifle yüzde 10'dan yüzde 7'ye düşürüyor. Gel bunu 3'e düşür" dedi.

Son Güncelleme:

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Altay, 'Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin önceki gün TBMM'ye sunulduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

*Şimdi beyler barajı bu teklifle yüzde 10'dan yüzde 7'ye düşürüyor. Gel bunu 3'e düşür. Niye? Küçük ortağını burada nasıl korumayı düşünüyorsun? Başka ne gibi hesaplar yaptın bilmiyorum; ama Anthony Robbins'in sözünü sakın unutma; 'Korkuyla verilen kararlar daima yanlış kararlardır'.

*Beyefendi, seçim kurulu başkanlarının en kıdemli hakimler olmasından rahatsız. Değiştiriyor bunu, 'Birinci sınıfa ayrılan hakimler arasından kurayla belirlenir' diyor. Beyefendi kurayla seçim kurulu başkanı tayin edecek. Yani Erdoğan'ın şunu bilmesi lazım; tombaladan çekeceğin hakimlerle seçimi alamazsın. Seçimi tombalaya emanet etme. Seçimi, verdiğin sözleri tutarak almaya çalış.

*İktidarda kalmanın yolu, milletin gönlünde kalmaktır. Milletin gözünde, gönlünde taht kurmadan, Ankara'da taht kurulmaz. Ve istediğin kadar kanun değiştir, her hafta kanun değiştir; ama bir şey daha yap. Gel, şu 2 ay içinde seçimi yapıverelim.

Kaynak: DHA

Sonraki Haber