Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu Ankara'daki Akıllı Şehirler Kongresi'ni terk etti!

CHP'li belediye başkanları Akıllı Şehirler Kongresi'ni terk etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kanal İstanbul'la ilgili bir mektup verdi.

Son Güncelleme:

Ankara'da açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi'nde şok gelişme yaşandı. Kongre'ye katılan CHP'li belediye başkanları kongreyi topluca terk etti.

Haberglobal.com.tr

Ankara, İstanbul ve İzmir belediyelerinin özel davetli olarak katıldığı kongrede bakanlar da yerini almıştı. Kongrenin iki ayrı etapta gerçekleşmesi planlanıyordu. Öğleden önceki etabında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların konuşmaları gerçekleşti.

Bakanların konuşmaları sırasında konunun Kanal İstanbul üzerinden devam etmesinin ardından Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, bu toplantıya tepki gösterdi ve toplantıyı terk etti. Toplantıyı terk etme sebepleri olarak ise Kanal İstanbul projesinin öncelikli olarak konuşulması olarak gösterildi. Toplantı sonrasında kameraların karşısına geçen Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un bu toplantıda yanlış ifade edildiğinin altını çizdi. Projenin farklı şekilde anlatıldığını öne süren İmamoğlu, doğrusunu kendi yazdığı 4 sayfalık bir mektupla Cumhurbaşkanı'na ilettiğini söyledi.

Plan kongrenin öğleden sonra da sürmesi yönündeydi fakat CHP'li belediyelerin kongre alanından ayrılıp Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne Mansur Yavaş'ın ve Ekrem İmamoğlu'nun geçtiği yönünde.


Sonraki Haber