CHP'de kurultay hesapları: Tüzük değişikliği mi, genel başkanlık yarışı mı olacak?

CHP'de eylül ayında yapılacak tüzük kurultayı öncesinde parti içinde "seçim" tartışması yaşanıyor. Delege bazında nabız yoklayan Kılıçdaroğlu ekibi Kadın Kolları Başkanı Nazlıaka'nın koltuğunu kaybetmesi ile hüsrana uğrasa da çalışmalarını sürdürüyor.

Son Güncelleme:

CHP'de gözler tüzük kurultayına çevrildi. Tüm hesaplar buna göre yapılıyor. Özel ve Kılıçdaroğlu satranç hamlelerini aratmayan strateji izliyor.

CHP'de 6-9 eylül tarihlerinde tüzük kurultayı yapılacak. Bir anlamıyla partinin anayasasında değişiklik olacak. Ancak, genel merkez ve parti içi muhalefet 'tüzük' maddelerinden çok "Parti içi yarış olur mu?" sorusunun yanıtına kilitlendi.

Kılıçdaroğlu ekibi seçimli kurultay için delege bazında nabız yokladı. Ancak muhalifler umduklarını bulamadı. Grup Başkanvekilliği seçiminden sonra Kılıçdaroğlu'na yakın isim olan Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka'nın da koltuğunu kaybetmesi moralleri iyice bozdu. Çıkan sonuç "Delege seçimli kurultaya sıcak bakmıyor" şeklinde yorumlandı.

Kılıçdaroğlu ekibinin bu çabalarını fark eden Genel Başkan Özgür Özel, Parti Meclisi'nden tüzük kurultayını seçimli kurultaya dönüştürecek yetkiyi de aldı. Ancak şimdilik bu kart Özel cebinde duruyor. Kulislerde Özgür Özel'in muhaliflerin belli güce ulaşması durumunda tüzük kurultayında "hodri meydan" diyerek seçim kararı alabileceğini de konuşuluyor.

CHP'ye yakın kaynaklar Kılıçdaroğlu ve ekibinin tüzük kurultayında seçim kararı aldırmazsa güç kaybedecekleri ve olağan kurultayda genel başkanlık yarışına bir adım geride başlamış olacaklarını belirtiyor. Özel'in bu tablo karşısında muhalefeti 'seçimse seçim' mesajıyla köşeye sıkıştırdığı vurgulanıyor.

Adliye çıkışı iki taraf arasında kavga Yer Sivas: Yolda gördüğü tilkiyi elleriyle besledi Şarampole yuvarlanan minibüsteki minik kazazedeye özel ilgi Giresun'da denizde korkutan hortum! Yer Erzurum: Mağazadan çanta hırsızlığı kamerada Yaz bitti, Erciyes'te mevsimin ilk karı görüldü