CHP Sözcüsü Öztrak: Türkiye'de maske skandalı yaşanıyor

CHP Parti sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Öztrak," 1,5 ay geçti maske meselesini hala çözemedi.Maske skandalında sadece vatandaş değil maske üreticileri de perişan" dedi.

Son Güncelleme:

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Öztrak'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

Test sayısı arttırılmalı, yaygın ve tesadüfi test yöntemine geçilmelidir. Koruyucu ekipmanların erişimi kolaylaşmalı. Saray maske meselesini hala çözemedi, 1,5 ay geçti. Vatandaşlara hem takmaya mecbursun diyeceksin, hem mecbur tuttuğun 5 maskeyi onlara gönderemeyeceksin. Tek kullanımlık maskeler defalarca kullanılır hale geldi. Gönderilen maskeler delikli tülbentten farksız. 

Maske skandalında sadece vatandaş değil maske üreticileri de perişan. Üreticilerimiz 2 milyar dolarlık koca bir pazarı Çin'e kaptırıyoruz diye dizlerini dövüyorlar. Millete verilmeyen kaliteli maskeler İtalya'ya, ABD'ye, İngiltere'ye Cumhurbaşkanlığı forsu ve şahsının adı üzerine yapıştırılıp hediye ediliyor.

Ne borcu, ne dağıttıkları 1000 lirayı alabilen yurttaşlarımızın feryadı arşa yükseliyor. Dolar kuru 7 TL'yi aştı. Dolar 7 TL'yi geçmesin diyen elindeki son dolarları harcayan Merkez Bankası herhalde hafta sonuna girerken doların başına nöbetçi koymayı unuttu. 

Belediyelerimiz ellerindeki sınırlı kaynaklarla vatandaşımıza en iyisini vermek için didiniyorlar. Bu devlet çok büyük bir devlettir. Bu devlet, milletinin zor gününde yanında olamıyorsa kusur devlette değil, devleti yönetenlerdedir.  

Sonraki Haber