CHP MYK, İnce gündemiyle toplandı! Faik Öztrak açıklama yaptı

"Beştepe'ye giden CHP'li" iddialarının sahibi Rahmi Turan'ın, "O isim Muharrem İnce" açıklamalarının ardından CHP'de gerilim sürüyor. İnce'nin yalanlayıp ve CHP'li bazı isimleri suçladığı açıklamalarının ardından CHP MYK, Muharrem İnce gündemiyle toplandı

Son Güncelleme:

Rahmi Turan'ın. "Beştepe'ye giden CHP'li"nin Muharrem İnce olduğunu açıklamasının ardından Muharrem İnce iddiaları sert sözlerle yalanlayıp, "Bunun arkasında CHP'de bulunan bir çete var. CHP yönetimi bu iftiracıyı bulup cezalandırmalı" demişti.

CHP içerisinde bazı isimleri işaret edip bu isimlerin geçtiğimiz aylarda birlikte tatil yapan milletvekilleri olduğunu öne sürmüştü. Muharrem İnce ekseninde devam eden gerilimin ardından Serap Belovacıklı'nın verdiği bilgiye göre CHP MYK, bir hafta içerisinde ikinci defa "Muharrem İnce" gündemiyle toplandı. Bu toplantının ardından gözler yapılacak basın toplantısına çevrildi.

CHP MYK toplantısının ardından Faik Öztrak konuştu. Konuşmasının başında ekonomik sorunları sıralayan Öztrak sözlerine şöyle devam etti:

"Neden genel başkanımıza çek git diyor. Çünkü tek adam rejiminin önündeki en büyük engel sayın Genel Başkanımızdır. Son günlerde müellifinin Saray olduğu her halinden belli bir kumpas senaryosu sergileniyor. Medaya bazı aktörler kullanılarak ortaya konuyor. Saray'daki kişi dayanamadı İzmir'de kürsüye çıktı. Kumar masasında pey sürer gibi Cumhurbaşkanlığı makamını ortaya koydu. Genel Başkanımızın söylemini çarpıtarak Saray medyasının "Biliyorum ama söylemem" yalanının arkasına sığındı. Genel Başkanımıza meydan okudu. Genel Başkanımız da hodriye hodri dedi. O gün bugündür tık yok. Matruşkalar teker teker açıldıkça oyun içinden oyun çıkıyor. Bu CHP'ye düzenlenmiş bir kumpastır. Bu kumpas ona buna değil CHP'ye karşı tezgahlanmıştır.

Bu olaydan alınacak ciddi dersler vardır. CHP'ye kurulan bu kirli kumpası genel hukuk içerisinde bozmaya kararlıyız. Herkes kendine şu soruyu sormalı. Bu kumpas kimin değirmenine su taşımaktadır. Adres bellidir. Kim CHP Genel Başkanı'na 'çek git' diyecek kadar gözünü karartmışsa bu kumpas onların işine yaramıştır. İki amacı vardır. CHP'nin ruhunda Kuvay-i Milliye vardır. Bu ruhu hiçbir zaman içine sindiremeyenler CHP içinde çete arayabilir. CHP'de çete arayanlar karşılarında Kuvay-i Milliyet ruhunu bulmuştur, bulacaktır. Bunu bir olarak beraber olarak püskürteceğiz. Bu kumpasa en güzel cevabı yapılacak ilk seçimde milletimiz verecektir. Milletimiz sorunun çözümü için Millet İttifakı'nı gördüğünü net bir şekilde ortaya koymuştur. Türkiye'nin yarınında CHP, Millet İttifakı ve demokrasi isteyenlerin sandıkta gerçekleştirdiği ittifak vardır."

MUHARREM İNCEYE YANIT: "HİÇBİR ARKADAŞIMIZIN SAVUNMAYA İHTİYACI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ"

Serap Belovacıklı'nın Muharrem İnce'nin açıklamaları ve eleştirilerine ilişkin sorusuna Öztrak, "Sayın Muharrem İnce ile ilgili iddiaların gündeme gelmesinin üzerinden 3 gün dahi geçmedi. Biz hiçbir arkadaşımızla ilgili açıklama yapmadık. Hiçbir arkadaşımızın da böyle bir savunmaya ihtiyacı olduğunu da düşünmüyoruz. Açık söyleyeyim. Zaten iki gün belediyelerle ilgili seminerdeydik. Bugün de gerekli açıklamayı yapıyoruz." yanıtını verdi.

BİRLİKTE TATİL YAPAN CHP'LİLER İDDİASI: GEREKLİ AÇIKLAMALARI KENDİLERİ YAPIYOR

Muharrem İnce'nin genel merkeze gelmesi veya çağrılması, birlikte fotoğraf verilmesi söz konusu olur mu sorusuna, bu konular MYK'da gündemimize gelmedi yanıtını veren Öztrak, "Birlikte tatil yapan CHP'li milletvekilleriyle" ilgili ise, "Bu konuyla ilgili zan altında tutulan arkadaşlar kendileri gerekli cevapları veriyorlar" dedi.

"TALAT ATİLLA BU KUMPASIN PARÇASI"

"Talat Atille bu kumpasın bir unsuru ve o doğrultuda konuşmalarını sürdürüyor" diyen Öztrak, çete iddialarıyla ilgili de konuşmasında gerekli şeyleri söylediğini belirtti. 

ÖMER ÇELİK'İN ÖZÜR BEKLENTİSİNE YANIT: KUMPASI KURANLAR BİZDEN ÖZÜR DİLESİN

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in özür talebine ilişkin ise Öztrak, "Bunun dört başı mahmur tezgahlanmış bir komplo olduğu ortada. ne diye özür dileyecekmişiz. Bu komployu kuranlar bizden özür dilesin" yanıtını verdi.

Muharrem İnce'nin iddialar ilk ortaya atıldığında henüz ismi Rahmi Turan tarafından telaffuz edilmemişken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştüğünü ve önlem alınması konusunda destek istediğini fakat Kılıçdaroğlu'nun kendisine dönmediğini söylemesi sonrası, Kılıçdaroğlu'nun İnce'nin parti yönetimini suçlar ifadelerinden rahatsız olduğu belirtiliyor. Kılıçdaroğlu bir gazeteye yaptığı açıklamada bunun çok da doğru olmadığını belirtti. Talat Atilla ile 7 yıldır hiçbir teması olmadığını da belirtmişti.

Sonraki Haber