CHP Grup Toplantısında Kemal Kılıçdaroğlu'dan önemli açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Ekonomi gündemine dair eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu "İğneden ipliğe zam görüyoruz" dedi. Öte yandan Kılıçdaroğlu, helalleşeceği kişileri de tek tek açıkladı.

Son Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'te düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satır başları: 

EKONOMİ ELEŞTİRİSİ

 TCMB'nin eli kolu bağlanmış durumda. Görev yapmasına izin vermiyorlar. Fiyat istikrarı görevini Merkez Bankası sağlaması gerekiyor. Ama bu yetki bir kararname ile elinden alındı. Başka bir komiteye verildi. Memleket bu hale geldi. Neyi tutsanız ateş pahası. 

Türkiye'nin sorunları çok. Hepimiz bunları biliyoruz. Sorunları yerinde tespit etmek, vatandaşlarla konuşmak ve çözümler üretmek hepimizin ortak görevidir. Kayseri'ye yarın seçim varmış gibi giden 38 milletvekilimiz, vatandaşların dertlerini dinledi ve 'Üzülmeyin, meraklanmayın her birimiz bu sıkıntıları yaşıyoruz. Sizin yaşadığınız sıkıntıları açmak için mücadele edeceğiz' dedik. Emekli bir vatandaşımız şunu söylüyor; 'Ülkenin hali harap.'

Az kaldı; geliyor gelmekte olan. Buna inanın. İlk yapacağımız iş devleti toparlamaktır.,

"İĞNEDEN İPLİĞE ZAM GÖRÜYORUZ"

Türkiye hedefleri şu: Memleket zarar etsin, dışarıdan dolar gelsin, biz her şeyi ihracat yapalım. Dünya ekonomi biliminde böyle bir şey yok. Paranın değerini korumak zorundasın. Koruyamazsan iç piyasanın durumu Kayseri'de konuşan vatandaşın dediği hali alır. 

Uyuşturucu baronu, Türkiye'ye parasını getiriyor bir gün tutup yurt dışına götürüyor. Ne kadar kara para varsa aklıyorlar. Sonra da çıkıp 'Biz ekonominin kitabını yazdık' diyor. O kitaptan bir sayfa okuyayım; Zafer Havalimanı, bu yılın ilk 8 ayında dolar bazında 878 bin 478 garanti vermişler. Devletin hazinesinden 5'li çeteye giden kaç para?

Antalya Özel Halk Otobüsü Bileşenleri davet etti. Sorunlarını dinlemem için, gittim. Hangi derdiniz varsa çözmek istiyoruz. 22 bin özel halk otobüsü var. Biz sahipsiziz diyorlar. Derdinizi anlatın ama ben buraya gelirken hazırlıklı geldim, çözümleri anlatacağım dedim. Uygulama birliğinin olmadığını, beş farklı statüde çalışan olduğunu, ücretsiz yolcular olduğunu söylediler. Kesinlikle bir esnaf bakanlığı kuracağız. Özel Halk Otobüsleri ile ilgili mevzuatı tekleştireceğiz. Devlet veya hükümet, bedava bindirdiği kişinin parasını ödeyecek. Özel Halk Otobüslerinin ve şoförlerinin kazanılmış haklarını aynen koruyacağız. Her önüne gelene plaka vermeyeceğiz. Kamunun taahhüt ettiği ücret zamanında ödemezse sahibine faiz ödeyecek. Yeni araç alındığı zaman KOSGEB ya da Esnaf Kefalet Kooperatifi en az 1 milyon lira olmak üzere düşük faizli kredi verecek.

DEVLET BAHÇELİ'YE TEPKİ

Türkiye'nin en köklü partisi nasıl bu hale geldi. Siz MHP'nin hiç esnaf dediğinizi duydunuz mu? Bu hale nasıl geldi MHP? Ne kadar yolsuzluk varsa ilk alkışlayan Sayın Devlet Bahçeli'dir. 

CHP KİMLERLE HELALLEŞECEK?

Yaralarımızı sarmamız gerekiyor, yaralar hâlâ açık. Helalleşmeyle hukuku karıştıranlar oldu. Helalleşmek yüzleşmek, barışabilmek, devam edebilmek demektir. Bunu yarası olan topluluklarına yapacağız. Kim ne suç işlediyse hukuk onun hesabını soracak. Ben bu ülke çocuklarının ardından bu ülkeyi barıştırdığımı söylemelerini istiyorum. Hani strateji çocuklarımın geleceğinden önemli. Açık yaralar var, biliyorum zor olacak ama kesinlikle yapacağız. 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz, Roboski'yle helalleşeceğiz. Sivas, Maraş mağdurlarıyla, Diyarbakır hapishanesi mahkumlarıyla helalleşeceğiz. Varlık vergileri altında inim inim inleyen azınlıklar, 6-7 Eylül mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Ali İsmail Korkmaz'ın ailesiyle, Soma'yla helalleşeceğiz. Darbeciler tarafından bir sağdan bir soldan gençlerimiz asıldı; onlarla helalleşeceğiz. Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber