CHP Genel Başkanı Özel'den 750 TL tepkisi: O parayı alamayacaksın

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, kredi kartlarından 750 TL vergi kesintisine ilişkin, "Tüm kredi kartlarından 21 yıl sonra vergi alıyorlar. Alışveriş yapandan değil, yapma ihtimali olandan da vergi alıyor. Bu parayı alamazsın, alamayacaksın, onu o taslaktan öyle ya da böyle çıkaracaksın. Alacaksan Türkiye'nin en çok kazanan bankalarından alacaksın." dedi.

Son Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu.

Özel, savunma sanayisine destek fonu kapsamında kredi kartlarından 750 TL katkı payı alınacak olmasına tepki göstererek, bu paranın vatandaşlar yerine bankalardan alınması gerektiğini söyledi. 

Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki soruşturmaya ilişkin konuşan Özel, "O okulda görev yapan subaylara soruşturma açıp 30-40 tanesini farklı yerlere tayin etmişler. Onları sorumlu tutuyorlar. O subaylar FETÖ'cü olsa şimdi içeride olurdu. Oradaki idari personeli cezalandırıyorsun, bu haksızlıktır. Siyasi parti ayrımı olmaksızın tüm vatandaşlarımız cezalandırmayı yersiz buluyor. Bu millet genç teğmenlerin yanında. Devleti teğmenlerin karşısına dikenlerden hesap soracak."  ifadelerini kullandı.

Özel'in açıklamalarından önce çıkanlar şöyle:

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarında en fazla iş kazasının yaşandığı ülkeyiz. Meselenin ne kadar politik bir mesele olduğunu hep birlikte hatırlamak gerekiyor. Amasra maden faciası bir katliamdır. Sayın Erdoğan dedi ki; biz kader planına inanmış insanlarız. Sayıştay raporuna baktığımızda bunun kader planı olmadığı, önlenebileceği çok açık. 55 ikaz ve 355 kez alarm varsa orda kader planına değil bilime inanmak lazım. İlk ikazla birlikte orayı boşaltmak o canları kurtarmak lazım. Bunları yapmayıp da kader planında bu varmış derseniz, kader planında o zaman ülkeyi yöneten kişinin vurdumduymazlığı o işletmeyi yönetenleri atarkenki liyakatsiz atamaları, devletin eksikliklerini görüp bu kader planında Recep Tayyip Erdoğan'ın bir rolü olduğunu kabul etmek gerekir. Fransa'da İtalya'da bu yaşanmıyorsa, kendi sorumluluğunu örtmek demektir. Bu iktidarı göndermek bu ülkenin kader planında vardır, bu ölümler değil.

"BU DAVALAR BİR KEZ DAHA AÇILACAK"

Soma'da yaşadık Amasra'da tekrar etmeye çalışıyorlar. Siz Kozlu'da 8 kişinin ölümünden suçlu bulunmuş kişiyi götürüp Amasra'ya koyarsanız, kader planında bu vardır diyemezsiniz. Tüm sorumlulular hak ettiği cezayı alana kadar Amasra'yı takip edeceğiz. Birileri suçu örtmeye, suçluyları korumaya gayret sarfediyor. Soma'da da bütün iş cinayetlerinin mahkemelerinde söylediğim çok geçmeden bu ülkede bu davalar bir kez daha açılacak, sorumlular hesap verecek, anaların yüreğine su serpilecek. And olsun ki yapacağız bunları. 

 456 milyarlık bakır cevherini 3.5 milyara Cengiz Holdinge peşkeş çekenlere yazıklar olsun. bunu unutmayacağız. bir malı 123'te birine nasıl veriyorsunuz. Bu hak değildir. yapılan iş ahlaki değildir. yapılan iş ne imana sığar. bu soygundur, soyan Cengiz Holding'dir soyulan biziz.

GEBZE'DEKİ HAYVAN KATLİAMINA TEPKİ

Hayvanları koruma kanunu getirdiler, kanunda bir değişiklik öngördüler. Kanun şöyleydi canları barınaklara götürüp sahiplenilmeyenleri öldürecekler, olmaz dedik. Kanun gizlice şöyle diyor, bu CHP çok uğraştı, toplum tepki gösterdi yazamadık. İşte Gebze'de ve Ümraniye'de onu yaptılar. Canları zehirlediler, katlettiler. Biz bu katliam yasasını uygulamadık asla da uygulamayacağız ama kendi belediyeleri örtülü mesajı aldı. Bu cinayet sorumsuz yasama anlayışının eseridir. Anayasa Mahkemesi üyelerine çağrım, bu örtülü katliam yasasını iptal etmelidir. Bir an önce bu yasanın düzelmesi sağlanmalıdır. Torununuzun gözüne bakın, bir an önce bu dosyayı karara bağlayın, bu katliam yasası durdurulmalıdır ve durdurulacaktır.

"HİÇ SÜRPRİZ DEĞİL"

Daha 3 hafta önce Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ekonominin iyiye gittiğini, yeni vergiler getirmeyi düşünmediklerini söylemişti. Daha mürekkepler kurumadan, AKP grubu 12 maddelik bir teklif getirdi. Bugünden bakıldığında hiç sürpriz değil. Sayın Erdoğan Meclis’te demişti ki, "İsrail’in bir sonraki hedefi Türkiye’dir" Buna bir anlam veremedik. Buna ne dış politikacılar ne güvenlik uzmanları anlam verdi. Bu işte bir bit yeniği var dedik. Galiba açlık var, yoksulluk var ama büyük bir tehlike var. İsrail Türkiye’ye saldıracak bizi destekleyin demek istiyor dedik. Dışişleri Bakanı gizemli laflar edecek, Milli Savunma Bakanı bir şey diyemeyecek. Bu korku yayıldıkça yayılacak. Anketlerde birinci sorun hayat pahalılığı, işsizlik peşi sıra gidiyor ya Tayyip Bey buna hamle yapıyor dedik.

"KREDİ KARTLARINDAN O PARAYI ALAMAYACAKSIN"

 Milletin cebine el atacaklarmış attılar. Bugün Bahçeli tepki göstermiş. Siz de oradaydınız. "Ben bakanları dinledim ve İsrail'in saldıracağına ikna oldum" bunu diyemez. Cambaza bak derken bunun yanında bir de milletin cebine el attılar. Savunma Sanayii Destekleme Fonu getirdiler. Tehlike büyük, İsrail saldıracak savunmaya hep beraber destek olacağız.

Nasıl olacağız? Vergi beyannamelerinden 600 TL, 100 bin lira üzerindeki kredi kartlarından 750 TL, motorlu taşıt vergisinden muaf olan elektriklisinden küçük silindirlisine hem ÖTV hem yüzde 20’si savunma sanayii fonuna. Meğersem o gizli oturumda, havanda su dövdükleri, akşam televizyonda konuştuklarının hepsi hepimizden bu paraları almak içinmiş. Sormadan limit artırıyorlar, tüm kredi kartlarından 21 yıl sonra vergi alıyorlar. Vergi neyden alınır, kazanandan. Kredi kartını veren banka mı kazanıyor alan vatandaş mı kazanıyor? Alışveriş yapandan da değil, yapma ihtimali olandan vergi almaya kalkıyor. Türkiye'nin en büyük karlarını elde eden bankalara değil, kredi kartıyla kendini döndürmeye muhtaç vatandaşın gırtlağına çöküyor. Bu parayı alamayacaksın! Onu o taslaktan öyle ya da böyle çıkaracaksın. Alacaksan Türkiye'nin en çok para kazanan bankalarına gidip onlardan alacaksın.

40 SUBAYIN FARKLI YERLERE TAYİN EDİLMESİ

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde Atatürk ve cumhuriyete bağlılıklarını gösteren genç teğmenlere soruşturma açmışlardı. O okulda görev yapan subaylara soruşturma açıp 30-40 tanesini farklı yerlere tayin etmişler. Onları sorumlu tutuyorlar. O subaylar FETÖ'cü olsa şimdi içeride olurdu. Oradaki idari personeli cezalandırıyorsun, bu haksızlıktır. Ne demiş teğmenler "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" kimin olacaklar? O teğmenler Mustafa Kemal'in tarafında. Fesli deli Kadir'in dirisine sen gittin ölüsüne 5 bakan gönderdin. Biz Mustafa Kemal'in tarafındayız. Sesli deli Kadir, 'Keşke Yunan kazansaydı' diyordu. Bu teğmenler cezalandırılırsa sen de tarafını göstereceksin. Siyasi parti ayrımı olmaksızın tüm vatandaşlarımız cezalandırmayı yersiz buluyor. Bu millet genç teğmenlerin yanında. Devleti teğmenlerin karşısına dikenlerden hesap soracak. 

Sonraki Haber