CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş suikastıyla ilgili açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Ateş suikastıyla ilgili, "Tabi ki çok şey biliyoruz bununla ilgili olarak. Bu işten pis kokular geliyor. Bu ülkenin namuslu polisleri görevini yapsınlar diye ses çıkarmıyoruz." dedi.

Son Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları;

Türkiye, yeniden eskiden olduğu gibi bütün mazlum ülkelerin örnek aldığı bir Türkiye olacak. Rüşvetin, yolsuzluğun olmadığı bir Türkiye inşa edeceğiz. Kul hakkı yiyen insanları iktidardan göndereceğiz. Kul hakkı yemeyen, dürüst insanları iktidara getireceğiz. 

Demokrasinin olduğu, terörün bittiği bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Biz güçlü bir Türkiye inşa edeceğiz. Bütün mazlum ülkeler Türkiye'yi örnek alıp onlar da demokrasiyi inşa edecek.

Biz halktan toplanan her bir verginin hesabını halka vereceğiz. Demokrasinin gelişmesinin temel faktörü, benden toplanan verginin nereye harcandığı. Bu soru önemli. Bizim iktidarımızda bu sorunun cevabını millete kuruşu kuruşuna vereceğiz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Evde kavganın olmadığı bir Türkiye inşa edeceğiz. Hapishanelerde haksız yere yatıyor. Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, Can Atalay haksız yere yatıyor. Her haksızlığa karşı itirazımız yapacağız.

Hangi gerekçeyle bir anneyle 6 yaşındaki bir evlat ayrılabilir. 15 Temmuz sonrası bir bebeğin anne sütüne ihtiyacı olduğunu söylediğim için beni teröre destek vermekle suçladılar. 85-90 yaşındaki FETÖ'nün sorgulayıp hapise attığı insanlar var. Bunlar hala hapisteler. Bu ülkeye adaleti getireceğiz.

85 milyon yurttaşıma sesleniyorum, asla karamsarlığa kapılmayın. Sandık geldiğinde bir zulüm iktidarına son  vereceğiz, az kaldı.

SİNAN ATEŞ SUİKASTI

Bu ülkenin başkentinde bir suikast gerçekleşti. Bir baba, bir akademisyen Sinan Ateş öldürüldü.  Ülkücü hareketin en değerli isimlerinden birisiydi. Ankara'nın göbeğinde katlettiler. Ailesi talep etti, konu siyasallaşmasın diye sabırla susuyorum. Sabırla sonucu bekliyorum. Tabi ki çok şey biliyoruz bununla ilgili olarak. Bu işten pis kokular geliyor. Bu ülkenin namuslu polisleri görevini yapsınlar diye ses çıkarmıyoruz. Saraydan ses çıkmıyor. Sarayın stepnesi ise sanki en değerli evlatlarından biri öldürülmemiş gibi tek kelime dahi etmiyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber