CHP Ankara milletvekili adayları, düzenlenen toplantıda tanıtıldı

14 Mayıs günü gerçekleştirilecek olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Ankara listelerindeki milletvekilleri adayları için tanıtım toplantısı düzenlendi.

Son Güncelleme:

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Ankara listelerindeki milletvekilleri adayları tanıtıldı. 

Nazım Hikmet Kongre Merkezi'ndeki toplantıda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 14 Mayıs seçiminin Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi.

İktidarın her şeyi çok iyi bildiğini, onlardan başka kimsenin belediye başkanlığı yapamayacağının iddia edildiğini vurgulayan Yavaş, şöyle konuştu:

"Şöyle de bir özellikleri var, hiçbir kusur onlara yakışmaz. Bir şey hatalı gidiyorsa mutlaka bir sorumlusu vardır, ya dış güçlerdir ya başkalarıdır ya da CHP zihniyetidir. Öyle değil mi? Sık sık bunu tekrar ederler. İşte soğancılar terörist olarak ilan edildi. Şimdi bu yılın teröristi herhalde iki gün önceki demeçlere bakarsanız yakında kasaplar olacak. Et pahalıymış. Yine bunda da değerli hükümetimizin hiçbir kabahati yok."

Karalama, kötüleme siyasetinin sonunun geldiğini dile getiren Yavaş, "Onlar neyi söyledilerse onların iddia ettiklerinin ve mevzunun çok daha iyisini yaptık." dedi.

"Bu sadece bir seçim iş birliğidir"

Ankara'da CHP listelerinden milletvekili adayı gösterilenlerin tanıtıldığı toplantıya, CHP Ankara 1. bölge 4. sıra milletvekili adayı DEVA Partili eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin katılmadı.

Salonda program başlamadan basın mensuplarına açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, DEVA Partisi İl Başkanları toplantısının devam ettiğini, bu nedenle Sadullah Ergin'in programa katılamadığını söyledi.

Şahin, "Biz DEVA Partisi rozeti ve kimliği altında ve Genel Başkan Yardımcıları olarak Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden milletvekili adayıyız. Parlamentoya girdiğimizde de DEVA'lı olduğumuz gerçeği devam edecek. Bu sadece bir seçim iş birliğidir." diye konuştu.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin Ankara İl Başkanları ile diğer partililerin katıldığı toplantıda, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili film gösterimiyle depremzedeler anıldı.

Kaynak: AA

Sonraki Haber