Cemal Enginyurt'un siyaset sahnesini karıştıran videosu: Bakanın boğazından tuttum...

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un Gürgentepe Devlet Hastanesi'ni kapatan bir Sağlık Bakanı ile yaşadığını söylediği diyaloğu anlattı video, sosyal medyada olay yarattı. Videoda Enginyurt, "Bunun boğazından tuttum, 'Lan' dedim 'yav..k'..."

Son Güncelleme:

Siyaset, 21 ve 27. Dönem MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un eski tarihlerde bir bakanla yaşadığı diyaloğu anlattığı video ile çalkalanıyor. Videoya göre Cemal Enginyurt, Ordu'da Gürgentepe Devlet Hastanesi'nin kapatılmasıyla ilgili olarak adını vermediği bir Sağlık Bakanı ile arasında geçen konuşmayı anlatıyor.

Ağır ifadeler kullanan Enginyurt'un videodaki sözleri şöyle: 

"Devlet hastanesini burada kapatmak istediler. Yazı yazmışlar, 'kapandı' diye. Beni aradı arkadaşlar Köksal Başkan falan, dediler ki 'Başkanım bizim hastane kapandı.' Gürgentepe Devlet Hastane Sağlık Bakanı da tam o an karşımda. Dedim ki, 'Sağlık Bakanı bizim Gürgentepe Devlet Hastanesi'ni kapatmışsın.' 'Evet' dedi böyle çok ukala bir şekilde. 'Küçük yerlerde hastaneleri kapatıyorum.' Bunun boğazından tuttum, 'Lan' dedim 'Y....k, hastane mi yaptın da kapatıyon lan' dedim. 'Gürgentepe'li sana mı yaptırdı hastaneyi de sen kapatıyon. Sana on dakika süre veriyorum' dedim."

ENGİNYURT: SAĞLIK BAKANI AK PARTİLİ DEĞİL MHP'LİYDİ

Enginyurt, videonun 2000 yılına ait olduğunu, söz konusu ifadeleri dönemin MHP'li Sağlık Bakanı Osman Durmuş için kullandığını belirtti.

Enginyurt'un Ordu'daki Gürgentepe Devlet Hastanesi ile ilgili yaptığı bir konuşmada bir Sağlık Bakanı ile ilgli küfürlü ifadeler kullandığı görüldü. Oda TV'de yer alan habere göre Enginyurt'un hangi Sağlık Bakanı'ndan bahsettiği bilinmezken, hastaneyi kapatmak isteyen bakanın boğazını sıkarak küfrettiğini belirtti. 

Söz konusu videonun gündeme gelmesinin ardından MHP'li Cemal Enginyurt, olayın AK Parti döneminde olmadığını belirtti. Enginyurt, sosyal medya hesabından olayın 2000 yılında olduğunu belirterek, "Olay 2000 yılında olmuştur. Gürgentepe Devlet hastanesi bu dönem de yeni açılmıştır. Olay AK Parti döneminde değil, 57. hükümet dönemin de gerçekleşmiştir" dedi. 

Enginyurt'un bahsettiği 57. dönemin Sağlık Bakanı ise Osman Durmuş idi.


Sonraki Haber