Çayın yanından eksik etmiyorduk, meğer zehir saçıyormuş! Bunu öğrenince kahvaltıda simit yemeden önce iki kez düşüneceksiniz

Sabah kahvaltılarının yıldızlarından biri olan simit yüksek karbonhidrat içeriğine sahiptir. Aynı zamanda doymuş yağ oranı bir hayli yüksektir. Simit aynı zamanda beyaz un içermektedir ve bu nedenle glisemik indeksi yüksektir. Bu da kan şekerinde ani bir yükselişe neden olmasına yol açıyor. Her ne kadar kısa süreli olarak enerji verse de sonrasında kan şekerinizi daha hızlı bir biçimde düşüyor ve açlık hissi hızla vücudu sarmaya başlıyor. 

Ayrıca içerdiği yüksek doymuş yağ oranı nedeniyle simit kötü kolesterol seviyelerinin yükselmesine yol açarak kalp sağlığını tehlikeye atar. İçerisinde tuz ve şeker barındıran simit kilo artışına sebep olur ve hipertansiyon riskini ortaya çıkarır. Simidin içerdiği mazlemeler işlenmiş ve rafine edilmiş oldukları için besin değerleri düşük, zararı ise çoktur. Daha sağlıklı bir yaşam için simit tüketiminin sonlandırılması en sağlıklısı olacaktır.