Çay keyfini zehir eden hata ortaya çıktı! Eğer çayı böyle demliyorsanız henüz gerçek tadını bilmiyor olabilirsiniz
Çay demlerken yapılan en büyük hata çay yapraklarının direkt olarak kaynamış su ile karıştırılmasıdır. Bu hata çay yapraklarının yanmasına ve tadının kötüleşmesine yol açar. Bu aşamada çay yapraklarını yanmadan kullanabilmek için porselen demlikler ön plana çıkıyor. Isının dağılmasına yardımcı olan porselen demlikler ile çok daha lezzetli çaylar demleyebilirsiniz.
Bir diğer başka husus ise çayın içme suyu ile demlenmesidir. Musluk suyunun kireçli yapısı çayın tadına zarar vereceğinden kullanılması tavsiye edilmez.
Ayrıca çayın demlenme süreci de oldukça önemlidir. Çayın az demlenmesi yaprakların yukarıda kalmasına yol açarak tadı henüz çiğ bir çay içmeye sebep olur. Diğer yandan fazla demlenen çay ise yaprakların yanmasına neden olarak tadını acılaştırır. Bu yüzden demlenme sürecinin tam ayarında olmasına dikkat etmek gerekiyor. Bu tüyoları kullanarak çok daha lezzetli bir çay demleyebilirsiniz.