Çay diye resmen zehir içiyormuşuz
ÇAY NASIL DEMLENİR? ÖDÜLLÜ ÇAY DEMLEME TEKNİĞİ
Uzun yıllardır mutfaklarda harıl harıl demlenen çaylarda büyük
bir hata yapıldığı ortaya çıktı. Uzmanlara göre lezzetli bir çay
içmek için, ödüllü bir çay demleme taktiği olan "Önce su,
sonra çay" yönteminin, çayı çok daha lezzetli yaptığı
açıklandı.
Çay demlerken sıklıkla yapılan hatalardan biri de çayın hemen
üstüne kaynamış suyun eklenmesidir. Eğer hemen çayın üstüne
kaynamış suyu dökerseniz çay lezzetini kaybeder hem de direk
haşlanmış olur. Bu yüzden:
İlk olarak çaydanlığın altına su koyun ve ocağa alın. Alt
demlikteki suyu kaynamaya bırakın. Alt demlikteki su kaynadıktan
sonra üstteki boş demliğin içine kaynamış sudan biraz dökün.
Kaynak: Haber Global TV