Çapa Tıp Fakültesi Diş Hekimliği binasında korkutan görüntü: Depremde kolonlar patlamış

İstanbul Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nde 5.8'lik deprem sonrası korkutan görüntü. Öğrenciler korku içinde. Binada patlayan kolonlar sıvansa da öğrenciler içeri adımını atamıyor. Damla Turgutlu Soybaş'ın özel haberi...

Son Güncelleme:

İstanbul'da son yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremde hasar gören bina sayısı 473 olarak açıklandı. Bunlardan 29 tanesi okul. Fakat bugün Haber Global muhabiri Damla Turgutlu Soybaş ve kameraman Bülent Akdeniz'in ulaştığı görüntüler hasarın sadece okullar ve konutlarla sınırlı kalmadığını ortaya koydu. İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Diş Hekimliği binasında patlayan kolonlara ait görüntüler korkunç manzaraya işaret etti.
Öğrencilerin korkudan derse giremediği, patlayan kolonların kilitli kapıların arkasında sıvandığı okulda, duvarlarda deprem sonrası oluşan çatlaklar net bir şekilde görülüyor.

İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa tıp fakültelerinde deprem sonrasında hasar oluştuğu iddiaları üzerine adı geçen hastanelere giden Haber Global ekibi, en büyük hasarla Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nde ve bilhassa da okulun bodrum katında bulunan laboratuvarlarda karşılaştı.

Hastanede hasar olduğu iddialarından haberdar olan hastaların da oldukça tedirgin olduğu hastanede, çoğu hastanın kapıdan geri döndüğü dikkat çekiliyor.  

Deprem sonra oluşan manzaraya karşılık hastanede çalışan inşaat işçileri yapılanın sadece çatlakların sıvanması işlemi olduğunun, herhangi bir güçlendirme işlemi yapılmadığının da altını çiziyor. 

Diş Hekimliği Fakültesi'nde dışında da hasarların mevcut olduğu dikkat çekiyor. Binanın dışındaki kolonlardaki demirlerin paslandığı, hatta dökülen alanlarda midye kabuklarının görüldüğü, bunun da hastanenin inşaatında deniz kumu kullanıldığının göstergesi olduğu, bu kumların da artık dökülmeye başladığı belirtiliyor. 

Sonraki Haber